in

Превърни антрето в истински шедьовър! Виж 7 лесни стъпки, които всеки може да си позволи!

Фоайето е първото нещо, което виждаш, когато влизаш или излизаш от дома си. Именно затова е толкова важно да отделиш специално внимание на тази част от дома си. Енергията, която има тя ще се пренесе в останалата част от дома ти и ще се отразява и на теб всеки път когато преминеш през входната врата.  Представи си как ще се почувстваш, когато влезеш и видиш куп неотворени писма, разхвърляни връхни дрехи и обувки. От друга страна, ако влизайки виждаш подредени вещи, произведения на изкуството или интересни мебели, настроението ти веднага ще се повиши.

Докато животът тече с милион километра в час, фоайето  трябва да е място за пауза, отражение и зареждане. С други думи: Трябва да служи като портал за цялостното ти благополучие, независимо дали си на път да се заемеш  с труден ден или се приготвяш да се отпуснеш през нощта. И така, как да направиш това малко пространство зареждащо с енергия  и перфектно организирано? С интелигентна организация, аксесоари, които имат определена цел и въздействащи акценти. Ето няколко идеи за това:

Осигури място за сядане

Да, искаш фоайето ти да изглежда стилно и изискано, но  помисли първо за функционалността му. Започни с пейка, на която може да се сяда и закачалки за чанти и палта. След като вече имаш добра основа, можеш да развихриш фантазията си.

 Напластявания

Добави няколко елемента, които са декоративни, но в същото време имат определена цел. Такива са огледалото, кошовете за веестници, списания и поща, малка масичка. Идеята не е да прекаляваш с аксесоарите, а да добавиш елементи, които са функционални и красиви.

Започни отдолу нагоре

Ако има нещо, което може да трансформира помещението незабавно, то това е красивия килим. Износените турски килими имат определена текстура и размери, които често са идеалното допълнение към енергията на едно антре, особено ако стените са бели и празни.

 

Бъди смела

Фоайето не е мястото, на което да залагаш на неутралното и добре познатото. Тук можеш да развихриш въображението си и да добавиш цветни акценти, които ще го превърнат в истински стилно пространство.

 

Фокусирай се върху изкуството

Възползвай се от стената, която виждаш веднага щом влезеш през вратата и закачи на нея картина. Това е първото нещо, което ще виждат хората, които влизат в дома ти, затова трябва да е целенасочено и добре обмислено. Закачайки красива картина на стената, ще почувстваш вдъхновението веднага щом прекрачиш прага. 

 

Сложи интересен стол

Пейките за антре са чудесна и функционална идея, но ако искаш истински стилно излъчване за антрето си, можеш да го постигнеш като поставиш интересен стол на който хората могат да оставят чантите си и да сядат, когато имат нужда.

Погрижи се за осветлението

Както всичко останало, избора на правилен полилей за осветлението в антрето ти е много важно допълнение към цялостния стил на пространството.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

13 признака, че е време да преминете на следващото ниво в отношенията си

Сани Алекса за побоя: Искам го в затвора