in

Познай дали те обича по начина по който те докосва

Много преди думата да е била нещо, езикът на тялото е една от основните форми на комуникация между хората. Фактът, че може да разберете дали вашият партньор ви обича само въз основа на физически знаци може да звучи малко прекален – но всъщност не е така. Просто помислете за всички влюбени двойки, които сте виждали, които не могат да свалят ръце един от друг. Ако сте в една връзка, тази гледка може да бъде много сладка, но ако сте сингъл, може да бъде доста гадно. Гадно или не, това е един от основните начини да познаете, че двама души са влюбени.  Те се виждат от далеч и постоянно търсят физическа близост един с друг.  Това не означава, че всички сме еднакви, когато става дума за това как всеки от нас показва любовта си, но за много хора физическата привързаност и любов са неразривно свързани.

Когато говорим за връзката между езика на тялото и любовта, важно е също така да помним, че любовният профил на всеки е малко по-различен – т.е. има определени културни и условни причини, поради които всички обичаме по точно определен начин. Ето някои начини да разберете дали вашият партньор ви обича като обърнете внимание на начина, по който той ви докосва.

 

  1. Той ви докосва нежно и ви придърпва по-близо

Според експертите, когато един мъж е влюбен, той ще прекарва много време във физическо докосване на любимата си. Често това ще включва просто галене и милване, понякога изцяло не сексуално. Да ви държи по-близо до себе си също е част от неговия начин да покаже без думи, че изпитва силни чувства към вас. Така той задоволява нуждата си от физическа близост, която често прилича на емоционалната. И двете заемат доста голяма част от любовта.

 

  1. Той ще ви докосва така, както обичате

Може да се окаже твърде лесно да се хванете в капана на идеите за романтика, които ни разказват, че нашата „истинска любов“ трябва по същество да може да прочете мислите ни и да предвиди всяка наша нужда. Всеки, който някога е имал връзка, знае, че често това е далеч от истината. Само защото някой не може инстинктивно да знае как искате да бъдете докоснати, не означава, че те не ви обича.  Това, което трябва да оцените, е че партньорът Ви отделя време да разбере как точно искате да бъдете докосвани, ако не сте синхронизирани автоматично: Влюбеният човек ще докосне партньора си,  така че да се почувства добре като отдели специално време да слуша това, което харесва и ще наблюдава реакциите много от близо. Ако сте влюбени, този цикъл на обратна връзка с партньора ви и неговият отговор е това, което ще покаже до каква степен инвестира времето си да разбере какво обичате и как да ви накара да се почувствате добре.

 

  1. Той ви гали с поглед

Добър знак за страстна двойка е удълженото наблюдение – дейност, която активира отделянето на допамин от мозъка ви. Ако той отделя време, в което просто ви наблюдава и най-вече, гледа ви в очите, то можете да сте сигурни, че той изпитва силни чувства към вас.   Имате съмнения дали партньорът ви обича или не на базата само на езика на тялото му? Не се паникьосвайте.  Само защото вашият партньор не ви докосва по определен начин, не означава, че не ви обича.  Партньор, който не си пада по физическите контакти, не е такъв, който не ви обича. За него най-вероятно по-важна е емоционалната връзка и той показва любовта си чрез жестове на помощ и думи, а не чрез физическо докосване.

 

В крайна сметка, как някой ви докосва и какво означава това варира от човек до човек. Докато партньорът ви уважава и отговаря на вашите нужди, няма причина да измервате връзката си с нещо друго освен собствената си наслада.

Какво мислите?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 3

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 33.333333%

Downvotes: 2

Downvotes percentage: 66.666667%

Тамара Георгиева е поредната уредена Мис България.

5 неща, които да направиш, ако искаш да заздравиш ноктите си