in

Периодът на ретрограден Марс – „Не“ на агресията и гнева!

Планетата Марс става ретроградна от 26 юни 2018 година и ще бъде такава до 27 август 2018 година в знаците Козирог и Водолей.

Когато една планетата стане ретроградна, настъпва период, в който се случват ситуации, които носят кардинална промяна в нашия вътрешен свят, в нашите планове и действия. Тогава може да очакваме една по-голяма динамиката в живота ни, стресови моменти и един огромен хаос, който трябва да се помъчим да подредим и да ни накара да се обърнем към вътрешния си свят.

Планетата Марс е ретроградна по един път на всеки две години и два месеца, но влиянието ѝ зависи и от това, в кой зодиакален знак преминава през този си период.

Марс олицетворява силата, волята и стремежът ни към живота, нашите действия и импулсите ни. Той е символ на борбата, конкуренцията, агресията, амбицията, физическата ни сила и не на последно място – и на секса.

Как ще ни повлияе Ретроградният Марс:

През този период, когато е ретроградният Марс, може да се почувстваме много по-отпаднали и апатични, нашият тонус е възможно да се понижи рязко, да станем малко повече от необходимото раздразнителни и агресивни към околните. Трябва да внимаваме да не получим различни контузии, падания и наранявания. Възможно е да се чувстваме по-сприхави, по-агресивни от обикновено, което да ни изкара извън равновесие.

През ретроградността му е нормално да станем и да проявим повече раздразнителност и суетност, да станем напрегнати и обидчиви. При някои от нас се поражда агресия, а при други – възможно е да попаднат в травматични ситуации и инциденти. Много от нас започват да спорят и да влизат в конфликти за дреболии.

За какво е подходящо това време на Ретрограден Марс:

Това е време, през което ние трябва да обърнем внимание лично на себе си и на вътрешния си свят, отколкото на всичко около нас. Да се опитваме да овладяваме собствения си гняв и агресия в една по-конструктивна насока. Ако не успеем да направим това, всичко може да се обърне срещу нас. Затова е добре да се изправим лице в лице срещу себе си. Добре е да овладеем всички наши импулсивни прояви и да се контролираме.

Как влияе ретроградния Марс върху събитията:

През тези месеци е по-голяма вероятността да се случат аварии, инциденти и травми. Всичко, което правим, върви много бавно и мудно. Ако някой от вас започне някакъв нов вид бизнес, то малко след това е възможно да разбере, че е сгрешил. Не е желателно да се правят ремонти.

Периодът на Ретроградния Марс е неблагоприятен за:

  • Стартиране на нов бизнес, на всяко ново начинание и действие
  • Не се започва никаква нова работа и не се поема риск
  • Не се започват нови интимни партньорства
  • Не се купуват никакви машини, техники, инструменти
  • Не се практикуват никакви спортни и състезателни изяви
  • За хирургически интервенции (без животоспасяващите)

С много Любов от мен!

Ивелина Рускова, астролог

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Кое във визията ни ни състарява?

Водолеят и неговият стил в модата