in

Няколко неща, които се случват само когато сте в овулация

Много от нас са донякъде запознати с това, което се случва с телата ни, когато овулираме. Овулацията е времето след цикъла, когато може да забременеете. В този кратък прозорец обаче има много неща и някои от процесите на тялото са изненадващи. Някои жени са наясно с тези промени, но като цяло повечето жени не знаят какво всъщност се случва с тялото им именно по това време. От промените във вкуса ви за мъже до начина, по който гласувате. Ето 11 неща, които се случват по време на овулацията.

 

Какво е овулация?

Овулацията обикновено се случва около средата на менструалния цикъл и трае само 12 до 24 часа. Всяка от нас се ражда с около 400 000 яйца на яйчник, а този брой намалява с напредването на възрастта. Когато овулирате, тялото ви освобождава зряло яйце във фалопиевата тръба. Тогава е готово да бъде оплодено от сперматозоидите на партньора ви.

Повечето жени овулират всеки месец. С напредването на възрастта и намаляването на яйцата ни шансовете за забременяване стават малко по-трудни. За жена на 30-годишна възраст е супер депресиращода чуе, че докато навърши 37, номерът  на яйцата и ще е намалял от нормалните ни 800 000 до само 25 000. Ако обаче се опитвате да забременеете сега, помнете: нужен ви е само един опит!

 

Забременявате

Независимо от това, което ви каза учителят по биология, възможно е да забременеете само докато сте в овулация. Ако сте на 20 или на 30-годишна възраст, имате 20 процента шанс да забременеете всеки път, когато овулирате. Докато достигнете 40, този брой пада до 5%.

Ако сте готови да приемете бебе в живота си, обърнете внимание на промените в тялото си по време на овулацията. Това ще ви помогне да разберете кога е най-плодородното ви време.

 

Имате коремни спазми

Тези досадни спазми на периода не се случват само по време на менструацията. Около 20% от жените получават спазми или болки в долната част на корема по време на овулацията. Това вероятно се дължи на факта, че тялото ви освобождава едно яйце във фалопиева тръба. Може да усетите спазми само в едната страна на корема (страната, на която овулирате). Тези спазми трябва да са леки и да изчезват след един ден.

 

Твоят „гей – радар“ е точен

Може да сте по-способни да намерите подходящ партньор по време на овулацията. Първо, трябва да се уверите, че е „хлътнал“ по вас. Изследване в областта на психологическите науки поискало от студентите да гледат снимки на 80 мъже и да определят сексуалната им ориентация. Жените, които точно тогава били в овулация, са по-точни при определяне кой е и кой не е гей. Изследванията в миналото също показват, че предпочитанията на жените за лицата на мъжете варират в зависимост от това къде се намират в месечния си цикъл. Така че, ако вечеряте с приятелите си, повярвайте си, когато говорите с момчетата в бара.

 

Сякаш „горите“

Нашите цикли и техните симптоми се управляват от хормони. През първата половина на нашия цикъл, естрогенът диктува правилата, но след като удари овулацията, всичко остава в ръцете на прогестерона. Това увеличение на прогестерона води до повишаване на основната телесна температура (BBT). Изследванията показват, че може дори да се почувствате зачервени и да имате леко червени бузи, когато овулирате. Много жени, които се опитват да забременеят измерват своята температура всеки ден, за да могат да отбележат това увеличение. Овулацията също така повишава либидото, така че може да забележите, че се чувствате горещи и възбудени около средата на вашия цикъл. Планирайте нощна среща и се възползвайте от невероятните си чувства

 

Вашата матка се променя

Тялото ви е предназначено да забременеете и всяка малка промяна по време на овулацията прави малко по-лесно сперматозоидите да направят своя път към вашите яйцеклетки. Вашата „шийка“ – между вагината и матката, обикновено е твърда и затворена. Въпреки това, по време на този овулационен прозорец, тя омеква и дори се отваря малко. Повечето жени не забелязват разлика, но някои могат да усетят промяната.

 

Вашата цервикална слуз се променя

Ако сте обръщали внимание на това какво имате по бельото си, може да забележите, че слузтта на шийката на матката се променя, когато овулирате. Около овулацията цервикалната слуз става тънка, ясна и хлъзгава. Тя почти има същия външен вид като бяло яйце.

Тази промяна е друг начин, по който Майката Природа ни помага да забременеем. Сперматозоидите се нуждаят от приятелска, влажна среда, за да оцелеят и да оплодят яйцеклетката. Тази тънка, хлъзгава цервикална слуз е перфектна за целта.

 

Чувствате се себе си

По време на овулацията, много жени се чувстват доста секси. В допълнение към увеличаването на либидото, естествено ще прекарате малко повече време в „оправяне“ на външния си вид. Изследване в Университета в Тексас установява, че жените са склонни да се обличат по-разумно, когато са в овулация. Подобно проучване в UCLA установява, че овулиращите жени са склонни да полагат повече усилия в това да „изглеждат привлекателни“.

Въпреки че може да не забележите, овулацията дори засяга нашите гласове. Овулиращите жени имат малко по-високи гласове, отколкото обикновено. Това може да се дължи на факта, че гласове са знак за младост, а младите жени са плодородни. Това е само един от начините, по който тялото ни помага в процеса на привличане на партньор и забременяване. В предишни проучвания мъжете оценяват женските гласове като по-привлекателни, когато са в овулация и говорят на малко по-високи степени. Новините: мъжете са привлечени от младостта.

 

Имате изострено обоняние

Около времето на овулация, може да забележите, че сандвичът ви със салата от риба тон на колегата ви е особено противен. Когато сме най-плодородни, тялото ни иска да ни помогне да заченем. Това засилено усещане за миризма ви помага да усетите феромоните на партньора си. Миризмата на сладкия си андростенон ще ви накара да се почувствате по-привлечени от него и може да ви помогне да намерите другар по това време.

 

Оставяте опциите си отворени

Тъй като овулацията е нашето плодотворно време, има смисъл да бъдем по-отворени за запознанства по това време, тъй като телата ни търсят партньор. Това желание да се играе на терена обаче не спира с потенциалните партньори. Можете да правите различни избори във всяка област от живота си. Жените в овулация имат по-голяма вероятност да опитат нов продукт при пазаруване.

Можете дори да играете в политическата област. Не, нямам предвид, че ще бъдете по-привлечени от политиците, но можете да гласувате по различен начин.

 

Усещате болки в гърдите

Овулацията е натоварващо време за хормоните ви. Докато се втурват и започват работа, може да забележите чувствителност на гърдите и зърната. Можете също да имате някаква болка. Приемането на лекарства за борба с болката като ибупрофен може да помогне за тези симптоми.

 

Чувствате се по-здрави

Може би това е само начинът на тялото ви да сте сигурни, че се чувствате достатъчно добре, за да правите секс, но може да забележите, че се чувствате по-здрави, когато овулирате. Норвежко проучване установи, че симптомите на астма при жените се подобряват по време и около овулацията.

Овулацията също е чудесно време да имате годишен физически преглгед. Не само ще се чувствате добре, вашите лабораторни изследвания също ще са добри.

 

 

Когато овулираме, може да не сме „най-добрият приятел“ в света.

Овулиращите жени предпочитат мъжете пред жените и дори се чувстват по-конкурентоспособни с другите жени. В проучване от 2014 г. група жени получили сума пари и били помолени да споделят с останалите. Онези, които овулирали, споделиха само половината от сумата, колкото за покриване на разходи за овулационните пъпки. Това е в съответствие с други проучвания, които се правят върху животни. Женските маймуни, например, вършат всички истински съпружески задължения един с друг, когато са най-плодовити.

Въпреки това, има един галеник, който ще бъде в полза на момчетата. Жените в овулация имат по-голяма вероятност да говорят с майките си и за по-дълъг период от време.

 

Как да оцелеем

С „лудостта“ на нашите хормони има вероятност да се почувствате леко унили по време на овулация. Естествено е да не се чувствате като себе си, когато внезапно изпитвате коремни спазми, болки в гърдите и отблъскване на баща си. Само не забравяйте, че симптомите трябва да продължават само един ден и да се опитате да се съсредоточите върху добрите.

Сложете най-сексапилната си рокля и планирайте вечер с партньора си. Насладете се на допълнително внимание и на великолепието си. Само не забравяйте да имате план за контрол на раждаемостта, ако в момента не сте готови да забременеете. Вашето тяло прави всичко възможно, за да ви направи майка!

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Емануела разкри истината за бременността си и взаимоотношенията си с Митко Динев!

Прелестите на Николета Лозанова побъркват мъжкото око.