in

Новата модна тенденция за детската стая! Избери неутрални тонове, забрави за розово и синьо …

Очакваш дете и това са едни от най-вълнуващите мигове в живота ти. И колкото  повече наближава деня, в който ще вземеш малкото човече в ръцете си, толкова повече започваш да мислиш за мястото, което ще му отредиш в дома си – детската стая. Тя трябва да е напълно подготвена преди раждането, за да си спокойна след това. Как да я обзаведеш, обаче?

Докато само преди няколко години, всичко беше ясно: синьо за момче и розово за момиче, то нещата вече не стоят така. Детските стаи могат да бъдат много по-интересно и стилно декорирани. Освен това, залагайки на по-неутрални тонове, правиш преминаването от детска стая към стая на тийнейджър много по-лесно. Ето няколко лесни съвета, които да имаш в предвид.

Помисли за пода

Понякога, най-доброто обзавеждане е най-лесното. Заложи на един неутрален цвят, бял например, и нека пода е цветния акцент в стаята. Заложи на по-топли тонове, който ще направят стаята по-уютна за бебчо.

 

Идва ред на стените

Изцяло боядисаните в розово и синьо стени на детските стаи отдавна са демоде. За да внесеш цвят в стаята на детето си, използвай цветни тапети. Така ще можеш да избереш рисунката и няма да се задоволиш с едноцветна стена, която може бързо да ти омръзне.  Използвай синьо и розово, но в много малки дози.

Изкуство от ранна възраст

Ако мислиш, че детето ти е прекалено малко за изкуство, помисли пак. Бебешките картини са едни от най-популярните за декориране на детски стаи. Те представляват рискунки на бебета животни, които са създадени с меки, пастелни тонове, подхождащи на всеки интериор.

 

Използвай пространството разумно

Детската стая е може би едно от най-запълнените пространства в  дома, но замисли се, колко точно пространство е нужно на новороденото. Когато си отговориш на въпроса, ще разбереш, че всъщност бебешката стая трябва да е най-малката в дома ти. Използвай мястото около леглото, за да подредиш всички необходими принадлежности наблизо, за да не ти се налага да ги търсиш когато ти потрябват.

 

 Внимавай с декорацията

Колкото и да ти се иска да напълниш детската стая с декорация, по-добре не го прави. Вместо това, използвай правилните аксесоари и декоративни елементи, които ще ти бъдат полезни, като трикраки столчета, например, които могат да бъдат декорация, но могат и да се използват, когато има нужда.

Не пренебрегвай светлината

Детската стая трябва да се светла и да създава усещането за простор. Увери се, че е с достатъчно големи прозорци, че да пропуска достатъчно дневна светлина, без слънцето да влиза директно.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

7 неща, които нощното изпотяване иска да ви каже

10 малки начина, с които той ще ти покаже, че е единствения