in

Не ходи там през март!

Пролетта е наблизо и това е сигнал за всички пътешественици да потърсят дестинация за новия сезон. За много хора март е хубав за пътуване и за почивка, но има страни, в които е по-добре да отидем по друго време. Ето защо, не трябва да планираме мартенска ваканция до следните места:

Турция

Вероятно, Турция е един от първите варианти за няколко дни отдих. Ще ви разочароваме – през март в Турция е толкова прохладно, колкото и в България. Ако ви харесват разходки по морския бряг при 13-18 градуса и не смятате да се къпете, изберете Турция. Само, че северните ветрове и честите дъждове ще допълнят картинката. Ако смятате да ходите на плаж в Турция – отложете за месец май.

Египет

Египет също е добра дестинация с ниските си цени и пакетни туристически услуги. Но и тук не е много хубаво през март. Африканската страна е топла през първия месец от пролетта – обикновено е 25 градуса, но пясъчните бури могат да развалят всяка ваканция. В Египет се ходи заради пирамидите в Гиза и Луксор и за екскурзията по Нил. Заради силните ветрове, мартенските екскурзии в Египет са много евтини, но пък рискувате да си стоите в хотела.

Кипър

В Кипър още не е достатъчно топло през март и не става за плаж. Температурите на въздуха не надвишават 20 градуса, а през нощта си е студено. Морето също не става за къпане, водата не се нагрява повече от 17 градуса.

Гърция

Средиземноморско, Критско и Йонийско море не достигат повече от 15 градуса топлина на водата през месец март. Малко са смелчаците, които ще се къпят в такава вода. Всъщност, климатът е мек и Гърция става за кратки ваканции през март, но за плаж – в никакъв случай.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Роднините на Николай недоволни от евентуалното преждевременно излизане на Анита Мейзер от затвора.

Мицеларна вода: за и против