in

Нещата, които трябва да избягвате, когато миете косата си

Измиването на косата ни е нещо, което повечето от нас правят няколко пъти седмично и вероятно не мислят много за него, но се оказва, че може би го направите по грешен начин изцяло. Ако косата ви става все по-зле изглеждаща и изтощена, то проблема може би се крие в начина, по който я третирате. Ето нещата, които трябва да избягвате, когато миете косата си.

 

Разресвате косата си по грешния начин

Не е лесно да се измие главата, пълна със заплетени коси, така че повечето от нас да я разресват преди измиване. Оказва се, обаче, че разресването на косата ви неправилно наистина може да увреди вашите кичури. И докато всички смятаме, че правилният начин да се разресва косата е от горе надолу, то според експертите, трябва да го правим точно обратното.  Когато решете  косата отдолу нагоре, работите с по-малко повърхност която разплитате наведнъж.   Работа в по-малки раздели  е от ключово значение.

 

Не обръщате внимание на водата

За повечето от нас водата излиза от нашата душа и ние не я даваме друга мисъл, нито се замисляме дали източникът на водата може да засегне косата ни. Но някои видове вода, особено твърда вода, могат да окажат наистина голямо влияние върху начина, по който изглежда вашата коса. Не е задължително да използвате филтрирана вода, но в зависимост от това къде живеете, може да искате да и обърнете внимание, тъй като натрупването на минерали може да промени цвета на косата ви.

 

Използвате прекалено гореща вода

Жените трябва да се опитат да избегнат употребата на топла вода при измиване, защото тя лишава космите от естествените в тях минерали и може да ги изсуши прекалено, карайки ги да се накъсват.  Колкото по-гореща е водата, толкова повече хранителни вещества и цветове ще бъдат компрометирани. Фоликула  на косъма е вашата защита. Горещата вода върху фини, повредени или компрометирани фоликули ще бъде по-вредна за  скалпа  и косата. Затова изплаквайте с по-хладка вода.

 

Използвате определен тип съставки

Стилистите са категорично на мнение, че трябва  да се избягват всички продукти със сулфати. Тази съставка не само прави нещо по косата ви, но може да бъде вредно за хора с чувствителна кожа и скалп. Избягвайте натриев лаурил сулфат, защото сулфатите могат да дразнят кожата и косата, които са склонни към екзема, алергии или други раздразнения. Всеки с чувствителна кожа може да се възползва от преминаването към нежен шампоан. Сулфатите не са единствената съставка, която трябва да избягвате. Никога не купувайте шампоан или балсам с парабени, тъй като те могат да покрият косата и да оставят лош слой восък.

 

Не знаете какъв тип е косата ви

Различните типове коса могат да имат различни потребности от почистване. Ако косата е наистина мазна, нанесете шампоан на косата, преди да я намокрите, за да премахнете по-добре натрупването. Нуждите на косата имат значение.  Това не е само състоянието на косата и скалпа ви, но и дължината, която трябва да определи как да измивате косата си. Голяма грешка, която повечето жени правят, особено когато става дума за дълга коса, е, че след измиване не използват продукт, който да предотврати заплитане на краищата им. За него този тип продукти са от особено значение.

 

Миете косата си с шампоан по грешния начин

Има много специфичен начин да измивате косата си с шампоан по правилния начин. Косата е най-крехка, когато е мокра, така че не трябва да събирате цялата коса в голяма купчина на върха на главата си. Шампоанът е за скалпа и балсамът е дължините.  Прокарайте пръстите си през косата, за да разпределите почистващото средство и след това изплакнете.

 

Миете косата си прекалено често

98 процента от хората не се нуждаят от шампоани всеки ден, а някои хора казват, че ако не я измият повече от един ден, тя става твърде мазна. Измиването на косата прекалено често може да причини множество проблеми. Прекаленото почистване на кожата на главата води до усилване на производството на мазнини, за да се замени онова, което се премахва.  Когато спрем използването на шампоан толкова често, тялото се балансира и можете да изминете повече дни между шампоана. По-малко време за вас и по-добре за косата.

 

Не изплаквате косата си правилно

Един общ мит на косата е, че трябва да изплакнете целия  балсам от нея. Никога не правете това. Изплакването на всички балсами, докато косата Ви не се усеща напълно чиста, елиминира целта на балсама. Балсамът осигурява приплъзване и защита на косата. Ако се притеснявате, че е прекалено мазна, изплакнете скалпа добре и оставяйте това хлъзгаво чувство за краищата, където косата ви е най-суха.

 

Не обръщате внимание на цвета си

Боядисаната коса е изключително чувствителна към дърпането, което води до накъсване. Използването на наистина добър  балсам и мокра четка, която всяка жена трябва да има, ще предотврати счупването и нежеланото заплитане. След шампоана и балсама, напръскайте в със спрей против заплитане и разрешете косата, като използвате четката с мокра вода.  Когато боядисвате косата си, трябва да се уверите, че използвате правилните продукти за нейната грижа. Много жени са склонни дадат много пари, за да постигнат цвета, който искат, но купуват възможно най-евтините шампоани. Грешка.

 

Не внимавате, когато тя е мокра

Цялата мокра коса е деликатна и  третирането и  може да причини накъсване, както и множество проблеми. Жените  с дълга коса трябва да се грижат особено, когато косата им е влажна.  Жените с дълга коса трябва да използват балсам, а след това и мокра четка, за да предотвратят заплитането.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Калина Паскалева с вдъхновяващ пост към младите хора

Признаците, че връзката ви ще е до живот