in

Нещата, които твоят мъж никога не трябва да ти казва

Всеки който е имал връзка в живота си знае, че често се случва да каже някои неща на половинката си, които не мисли. Естествено, веднага след това дълбоко съжалява и трябва да се извини, но в крайна сметка всичко се оправя.

Когато, обаче нещата, които чуваш от страна на партньора си започват да се повтарят, трябва да им обърнеш сериозно внимание. Чудесно е когато двамата партньори са отворени един към друг и могат да споделят свободно мислите си, но някои неща просто не бива да чуваш от устата на човека до себе си. Ето кои са те:

Не си достатъчно добра

Ти правиш грешки. Като всички останали хора на този свят. Това е напълно нормално и част от живота на всеки един. Ако, обаче той започне постоянно да ти натрапва грешките от миналото и дори започва да ги използва срещу теб, това е проблем. Тук се крият по-дълбоки размисли от просто коментари. Защо би искал да напомняш на човек, който обичаш, за миналите му недостатъци и проблеми?  Защо би искал да се чувства недостоен за теб? Ако твоят мъж започне да се държи по този начин, най-добрият отговор би бил: Струва ли си да си губя времето с теб? В повечето случаи – не.

 

Ако ме обичаш, ще правиш секс с мен

Никога не позволявай на някого, колкото и да го обичаш, да те притиска за да правиш секс с него. Сексът трябва да е взаимно удоволствие, а не игра на надмощие. Да, понякога, когато кажеш, че не ти се прави секс, малко романтика, масаж или чаша вино могат да променят мнението ти. Но в случаите, когато става въпрос за чисто изнудване,  за да може партньора ти да получи онова, което иска, нещата стават по-сериозни. Сексът не е доказателство за любов. Доказателството, че някой те обича, се изразява по-скоро в това да уважава желанията ти. Затова запомни, ако той наистина те обича, няма да те кара да правиш неща, които не искаш.

 

Работата ти е безсмислена

Всеки човек получава различна възможност за кариера и финансиране. Всеки се развива в различна сфера – тази, която му е интересна. Затова е нормално двамата да се занимавате с напълно различни неща. Ако, обаче той намира работата ти за безсмислена и не спира да ти го повтаря, значи има проблем. Един партньор, който истински те обича, ще се съобрази с избора ти, без значение дали го разбира или не. По този начин той ще ти покаже, че уважава това, което вършиш и те подкрепя. Да те критикува за избора ти на професия е обидно от негова страна. А, ако ти наистина обичаш работата си, отстоявай позицията си и не му позволявай да променя мнението ти  и да диктува живота ти.

Целите ти са нереалистични

Всеки човек иска да успее в живота, да постигне мечтите си.  това се случва именно, когато си постави цели. По пътя към преследването на мечтите, целите ти понякога могат да бъдат малко по-смели от обичайното  и в това няма нищо лошо. В този момент, обаче, може да се случи така, че да изпиташ страх и вътрешно притеснение. Именно в този момент имаш нужда от подкрепата на най-близкия си човек. Ако той, обаче постоянно ти повтаря, че целите ти са нереалистични и дори глупави, замисли се дали имаш нужда от него. Правилният партньор до теб е този, който ще вярва в силата и стремежа ти. Нямаш място с човек, който се опитва да те потиска.

 

Трябва да отслабнеш

Партньорът ти е човекът, който трябва да те обича такава, каквато си. Ако имаш проблем с теглото, решението да свалиш излишните килограми и да започнеш да се храниш здравословно трябва да е изцяло твое. Неговата задача е да те подкрепи, но не и да изисква от теб да го направиш.  Твоето тяло си е изцяло твой проблем и никой няма право да ти казва как да изглеждаш или да се грижиш за себе си. Запомни това. Да прави негативни коментари за тялото ти е абсолютно НЕ в една връзка и не бива да бъде толерирано.

 

Мразя дрехите ти

Всеки има свой собствен стил на обличане. Това е може би първото нещо, което виждаш, когато се запознаваш с нов човек. Начина, по който той се облича, е една от причините да го харесаш или не. След като вече сте двойка, той трябва да бъде напълно наясно с начина, по който се обличаш и да го приеме точно такъв, какъвто е. Ако се чувстваш напълно удобно и доволна от начина, по който изглеждаш, не бива да те интересува мнението на околните, било то и на партньора ти. Освен, ако дрехите ти не са мръсни и скъсани, можеш да носиш каквото и когато си поискаш. Обясни му, че това е твоя избор и той трябва да го приеме. В противен случай, нямаш нужда от мъж, който не те приема каквато си.

 

Приятелите и семейството ти са смотани

Всички знаем колко голям проблем може да се окаже неразбирателството между половинката и близките ти хора.  В даден момент се оказваш между чука и наковалнята, опитвайки се да балансираш нещата, а цялата тежест пада върху плещите ти. Това може да те изтощи и нарани. Това са хората, които са били до теб през целия ти живот, подкрепят те и те обичат точно такава, каквато си. Ако той отказва да се разбира с тях, значи е време да поговориш сериозно с него.  Никога не си позволявай да ги пренебрегваш заради него. Ако той наистина те обича, ще положи усилие да се разбира с тях, колкото и да му е трудно.

 

Бившата ми щеше да го направи

И двамата сте имали връзки, преди да се срещнете. Някои са били добри, други не толкова. Те, обаче, остават в миналото в моментът в който решите да бъдете двойка. Затова, не му позволявай да те сравнява с бившата си, без значение за какво точно става въпрос. Той трябва да разбере, че ти не си като нея и няма право да изисква от теб нещата, които тя е правила.  Ако не спре, време е да го пратиш в миналото, при нея.

 

Не си много умна

Всеки един от нас има моменти, в които не се чувства в топ форма, стане ли въпрос за умствено предизвикателство. Тогава, обаче, работата на партньора ти е да те опровергае и да те накара да се почувстваш по-добре. Ако, обаче, той направи точно обратното, карайки те да се чувстваш още по-глупава, замисли се дали не си губиш времето с него. Човекът, който наистина те обича, не би си позволил да поставя под въпрос умствените ти качества.

Миналото ти е разочароващо

Всеки е правил грешки в миналото си. Те са част от живота ти и те правят това, което си. Именно затова, никога не трябва да се срамуваш от тях. Трябва да ги приемеш и да продължиш напред с високо вдигната глава. Партньора ти, от друга страна, трябва също да може да ги приеме и остави в миналото. Ако не може, това е предпоставка за сериозен проблем. Ако той постоянно ти натяква грешките и смята, че миналото ти е разочароващо, по-добре да се освободиш от него. Нямаш нужда от някого, който е толкова негативен спрямо теб.

 

Да се п

редпазиш от нежелана бременност е твоя задача

В една интимна връзка, предпазването от нежелана бременност е отговорност и на двамата партньори. Така показвате, че можете да работите в екип и да предотвратите евентуален проблем. Ако, обаче, той се опита да прехвърли цялата отговорност на теб, това е ясен знак, че няма желание да работите като екип. За него просто е важно да задоволи сексуалните си потребности.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Луиза Григорова дава съвети за здравословен живот. Вижте какви са!

Перфектният млечен шейк и как можем да си го направим сами