in

Невероятни замръзнали водопади

Ако ви се струва, че пътуването до водопади е твърде пролетно и лятно занимание, погледнете как изглеждат те през зимата. Мощните бързи потоци вода са замръзнали в причудливи ледени фигури. Вижте ги!

Водопад Гадафос, Исландия

Истинска игра на природата и времето в Исландия. Водопадът Гадафос е разположен на най-голямата река в страната – Скянулфандадльоут. Въпреки, че не може да се похвали с височината си от едва 12 метра, водопадът е забележителен с ширината си от 30 метра. Опитните пътешественици се стараят да го посетят именно през зимата, за да се полюбуват на образуваните от струите вода ледени скулптури.

Плитвицките езера, Хърватска

Замръзналите водопади на Плитвицките езера са една от най-големите забележителности на страната през зимата. Плитвицките езера представляват каскада от 16 водоема, които имат своя собствена система от потоци и водопади. Ето защо, езерата трябва да се видят и през лятото, и през зимата.

Водопад Фенг, САЩ

Водопадът се намира в американския щат Колорадо и привлича не само туристи, но и алпинисти. Всяка зима тук идват много кандидати да преодолеят 50-метровата ледена колона. По скалите, по които тече водопадът се образуват още много малки ледени водопади и ручеи.

Водопад Соунке, Япония

Японският остров Хокайдо е най-популярният зимен курорт на страната. Тук са разположени ски-писти и се провеждат фестивали на леда. Водопадът Соунке е още една забележителност на това прекрасно място.

Водопад Валесте, Естония

Естонският водопад не може да се похвали с кой знае какви размери. Той дори не е с естествен произход. Образуван е, благодарение на изкуствения проток за извеждане на водата в полето. Въпреки това, водопадът е смятан за един от националните символи на страната. За още по-добро съзерцание на красотата му, тук е построен специален мост.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Как да разбереш дали той си заслужава?

5 навика, които развалят красотата ни