in

Най-големият хотел в света ще разполага с 10 000 стаи и 70 ресторанта

Без съмнение всичко, което оценяваме като „най-“, със сигурност води класацията в своята категория, но хотелът в строеж в Мека, оценен на 3,5 мрд. долара, променя всички представи за лукс и разточителство.

Абраж Кудаи, притежание на министерството на финансите на Саудитска Арабия, ще има 12 кули, 10 000 стаи и 70 ресторанта на различни етажи. Това означава, че ще може да предложи на гостите си повече възможности за хранене отколкото дори някои градове.

Цели етажи от този комплекс (чиято разгъната площ ще възлиза на 1,4 млн. кв. метра) ще бъдата само за кралски особи, а на няколко секции от покрива му ще има хеликоптерни площадки. А вътре в самия хотела ще е обособен самостоятелен конгресен център.

Освен, че ще бъде най-големият хотел в света по брой стаи, на покрива на Абраж Кудаи ще се издига най-високата кула на хотела, което по своите размери ще бъде и най-големият купол в света.

Планирано е хотелът да отвори врати през 2017, но проблемите в националната икономика на страната могат да забавят проекта и да бъде отворен през 2018. Така или иначе все още имате време да спестите пари за престой в някоя от петзвездните кули на хотела.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ах, тези блузи! Пролет-лято 2017

Как да подчертаем талията?