in

Любовта не е нещо, което намираш, тя е избор

Да се влюбиш, да бъдеш влюбен, да обичаш вечнo – това са отделни състояния на влюбеност, но също така е невъзможно да се отделят един от друг. Всяка фаза е необходима, за да се случи и да продължи истинската любов. Ако вземете някоя от променливите на уравнението, това, с което сте останали, не е любов. Там е проблема. Как някои взаимоотношения се провалят от самото начало, а други се нуждаят от години, за да се разпаднат? Защо някои връзки никога не се провалят?

Повечето хора вярват, че любовта трябва да бъде намерена. Трябва да се намери някой, който си заслужава да се обича. Но самата любов не е нещо, на което се спъвате и откривате  съвсем случайно. Това не е нещо, което съществува, дори когато вие и любовта на живота ви се срещнете. То идва по-късно. Отнема време да се развива, да се грижи и да се поддържа.

Любовта не идва лесно. А вярата, че любовта трябва да бъде постоянна и без усилие, е причината, поради която хората толкова често остават с разбити сърца. Ето защо връзките и браковете се провалят. Ето защо някои от нас губят надежда, че ще  открият истинска любов. Ето защо някои от нас се отказват напълно от нея. В крайна сметка любовта се свежда до решение. Трябва съзнателно да решите, че обичате партньора си и трябва да решавате това всеки ден през останалата част от споделения ви живот.

 

Да се влюбиш

Срещането с подходящия човек е красиво нещо. Не е лесно да намерите някой, с когото да се чувствате комфортно. Вълнуващо е да имате някого до себе си, да живеете знаейки, че има чия ръка да хванете в труден или щастлив момент. Вълнуващо е да смятате, че сте открили човека, с когото можете да живеете до края на дните си. Възбудата и мистерията правят възможно влюбването. И тези емоции ни водят до първата „фаза“ – влюбвам се. Но преди да разберете, че сте се влюбили, първо трябва да мислите, че се влюбвате. И разликата между мисълта, че се влюбваш и истинското влюбване се свежда до избора.

 

Да бъдеш влюбен

Да бъдеш влюбен е най-великият учител в живота. Вие сте „влюбени“, след като вълнението от първата фаза започне да намалява. Бурята започва да се успокоява. Разбира се, все още мислите за партньора си през цялото време. Вие се грижите за него или нея и искате да прекарате всяка свободна минута заедно. Но интензивността, която чувствахте в началото на връзката, вече не е толкова силна. Тази психологическа и хормонална промяна е това, което най-често плаши хората. Това е, когато повечето хора започват да изпитват своята любов. Те се чудят дали са с правилния човек. Те се чудят дали това, което имат, е „истинската любов“ – или дали техните чувства не са просто резултат от привличане и хормони. Те се чудят дали все още обичат партньора си. И докато в първата фаза всичко е взривоопасно и интензивно, то във втората, на първо място е комфортът. И въпреки че хората обикновено се стремят да се чувстват комфортно в живота, да се чувстват комфортно в любовта е страшно. Много хора искат стабилност във всяка област от живота си, с изключение на любовта. Те искат любовта да ги побърква и поставя на ръба на всеки изминал ден. Но любовта не работи така. Понякога любовта е тиха.

 

Да обичаш вечно

Само хората, които достигат до несигурността и самоопределеността, присъщи на „любовта“ (втората фаза) стигат до последната, която е просто „любяща“. Това е любовта, която трае, тази, която бушува, но е и спокойна, когато се наложи. Хората в последната фаза осъзнават, че любовта е избор. Те знаят, че любовта изчезва само когато я оставим. Изчезва, когато преставаме да сме в съзнание за нашия избор в любовта. Срамно е, че сме научени да вярваме, че любовта трябва да улесни нещата – това, че сме срещнали подходящия човек е достатъчно, за да ни направи щастливи. Защото, ако ни научиха, че любовта за любовта трябва да се работи, че се изисква съзнателно усилие и преданост – сърцата ни нямаше да са разбивани толкова често, колкото всъщност са. Светът е в размирици, защото хората не разбират какво означава да обичаш. И, за да бъдете щастливи, просто трябва да изберете да обичате и да се позовавате на избора си ден след ден.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 50.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 50.000000%

Джулиана Гани призна нещо, което е преживяла в миналотo

Закърпиха Жени Калканджиева с 2000 евро глоба в Тайланд