in

Лесна и вкусна рецепта за лингуини със скариди

Продукти:

300 грама лингуини (вид паста)
400/500 грама средни/големи скариди, обелени с или без опашката
1 с.л. зехтин
3 ч.л. намачкан чесън
¼ ч.л. едро смлян червен пипер
1 с.л. масло
1 с.л. кора от лимон
⅓ чаша прясно изцеден лимон
1 чаша пилешки или зеленчуков бульон
½ чаша сметана

¼ чаша нарязан босилек/магданоз за поръсване

пармезан за поръсване

Инструкции:

В голяма тенджера с вряща подсолена вода, сварете пастата според указанията на опаковката. Запазете настрана 1 чаша вода от тази, в която се варили пастата. Изцедете пастата и я върнете в тенджерата.

В голям тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин на средна температура. Добавете 1 чаена лъжичка чесън заедно с червения пипер на люспи и скаридите. Разбърквайте около 3-5 минути, докато скаридите станат непрозрачни. Времето за готвене варира според размера на скаридите и тигана. Свалете скаридите от огъня в чиния.

В тигана добавете бульона с 2 супени лъжици чесън заедно с лимоновия сок. Оставете соса да се вари на средно висока температура за около 5 минути. Добавя се в маслото, като се разбърква, докато се стопи. След това добавете лимоновата кора и сметаната. Оставете сосът да се разтопи леко, след това добавете пастата и скариди в тигана, разбърквайки за  постигане на хомогенност.

Подправете с подправките, солта и черния пипер по желание. Добавете водата от сварената паста, ако е необходимо, за да може сосът да покрие пастата. Поръсете с кора от лимон или резенчета лимон, пармезан и нарязания босилек или магданоз. Сервирайте незабавно! 🙂

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Чудно есенно ястие с пилешко

Тези 7 зодии са най-романтичните в зодиака