in

Лазаня с пиле и праз лук с бешамелова заливка

ПРОДУКТИ:

300 г кори за лазаня

600 г пиле

1 връзка праз лук

200 мл. сметана

2 жълтъка

4 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

1/2 ч.л. черен пипер

1 ч.л. сол

 

За соса Бешамел:

1/2 л. прясно мляко

4 с.л. брашно

4 с.л. масло

1 щип. бял пипер

сол

РЕЦЕПТА:

  1. Корите за лазанята (300 г) се пускат във вряща вода за 3-4 минути, за да поомекнат. След това се изваждат и отцеждат.
  2. Пилешкото месо (600 г), за предпочитане от бут и без кожа, се нарязва на дребни парченца и се запържва в малко зехтин (2 с.л.). Добавя се и счукан на ситно чесън (4 скилидки) и нарязан праз (1 връзка). След около 3-4 минути се добавят сметаната (200 мл.) и жълтъците (2 бр). Бърка се 1-2 минути до лекото сгъстяване на соса.
  3. Приготвя се сос Бешамел, като се запържва брашното (4 с.л.) в разтопеното масло (4 с.л.). След това се добавя прясното мляко (1/2 л.) на тънка струя, при непрекъснато бъркане. Накрая се добавят бял пипер (1 щип.) и сол.
  4. В тава се нареждат пластовете лазаня, като между всеки два ката се редува плънка от пиле с праз. Накрая за завършва със сос бешамел и се пече 20-30 минути, докато заливката получи хубав златист цвят.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

От какво се нуждаят зодиите в любовта?

Супа от пиле, леща и гъби печурки