in

Къде е краят на света: вижте 5 райски острова

Когато искате да избягате от целия свят, да се разтопите от щастие и да останете насаме със себе си и с любимия човек, трябва да се отправите към някой далечен романтичен остров. Изберете своя остров и планирайте ваканция, сватба, заснемане на реклама, изследване на морските дълбини и каквото душата ви поиска.

Ямайка

Островът, прославен от Боб Марли, е известен не само с регето и марихуаната, но и с невероятни пейзажи. Най-големият град Кингстън ще ви порази с европейския си вид и настроение, останало още от времето на Великобритания, с безкрайни чисти плажове и огромен позитивизъм, който не е характерен за столиците. Задължително посетете и други места, освен столицата. Пътувайте до Негрил – курорт, който се слави с 11 километра плажна ивица.

Сейнт Бартоломей

Морското владение на Франция Сейнт Бартоломей е отделено юридически чак през 2007г., но отдавна е известно на пътешествениците. Островите са любимо място на най-елитните туристи от цял свят. Пътят до тук е доста сложен, но дори и многобройното прекачване от един транспорт на друг не може да откаже феновете на екзотиката да пристигнат до затънтените плажове, обградени с коралови рифове и малки островчета. Пейзажите на Сейнт Бартоломей може да се наблюдават с часове, особено, когато над океана преминават пухкави облаци.

Сейнт Лусия

Звучащ и като Сейнт Луша, островът се намира между Карибско море и акваторията на Атлантическия океан. Островът е с вулканичен произход и структурата му е повече планинска, което превръща ландшафта в неописуема красота с пищна тропическа растителност, долини, реки и крайбрежие, обкръжено с коралови рифове. Тук местата за отдих са на всяка крачка.

Сейшели

Широко известните Сейшелски острови са истинската перла на Източна Африка. От 115-те острова, обитаеми са едва 33, но и на тях има къде да се отседне и да се откъснете от ежедневието на цивилизацията. Тук може да се плува в кристално чиста вода, да се събира тен върху белоснежни пясъци, да се лежи под сянката на кокосовите палми и да се разхожда в горите. Освен това, Сейшелите са място, обитавано от редки растения и птици.

Фиджи

Отдалечените от цял свят острови Фиджи са истинска екзотика. Най-близкият им съсед – Нова Зеландия се намира на 1770 км. Именно затова Фиджи са толкова непристъпни и толкова желани. Може да се почива на няколко от островите – Вити Леу, Вануа Леу и на по-малките: Тавеуни, Кандаву, Нгау и Коро. Островите Фиджи са близки един до друг и затова могат да се посетят няколко удивителни места с едно пътешествие, Природата е невероятна и уникална за всеки един от островите. И, ако животинският свят не е особено богат, то насекомите са в изобилие.

Какво мислите?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Победителя на „Биг Брадър-Most Wanted“, жертва на секс тормоз.

7 причини да пиете мляко всеки ден