in

Къде да направите предложение за брак?

Домът на Жулиета, Верона, Италия

Само си представете как звучи предложението за брак, направено на балкона, под който Ромео е признал любовта си на Жулиета! По-рано, къщата е била частна собственост и притежателите ѝ не са отделяли особено внимание на вида ѝ. До 1936г., сградата е била в ужасно състояние. След излизането на екрана на първата екранизация на трагедията на Шекспир, всичко се променило за добро. Къщата била откупена от градския съвет и от тогава е музей на любовта с чудесен вътрешен двор и статуя на Жулиета. Сред местното население се носи легенда, че влюбените, които се целунат под балкона на Жулиета, ще останат завинаги заедно. Признанието на самия балкон, който е открит за всички посетители, ще скрепи всички възли на бъдещия брак. Ако представителката на слабия пол, преди да се качи на балкона, потърка дясната гърда на статуята на Жулиета и си намисли любовно желание, то със сигурност ще се сбъдне.

Национален парк Серенгети, Танзания

Искате ли да чуете заветните слова на височина 200 метра над безкрайните африкански простори? Ако е така, заведете любимия си в националния парк Серенгети, в Танзания. На балон можете да се издигнете във всяка точка на планетата, но само тук можете да съзерцавате най-известната в света съкровищница на дивата природа. Паркът на Танзания е известен с ежегодната миграция: около 6 милиона копита тъпчат равнината по времето, когато стотици хиляди зебри и газели търсят свежа храна. Безкрайността и удоволствието от наблюденията на животните е истинското усещане за безкрайността на равнината. Саваната е в проблясващ златист цвят, простиращ се до хоризонта. След сезона на дъждовете, златистото се превръща в безкраен зелен килим, изпъстрен с красиви полски цветя. На север от Серенгети, в Кения е разположен резерватът Масаи Мара, който се явява естествено продължение на парка. На юго-изток от Серенгети се намира друг резерват – Нгоронгоро.

Карлов мост, Прага, Чехия

Карлов мост е национална визитка на Чехия и идеално място за двойките, които се намират на прага на семейния живот. По продължението на моста са разположени 30 скулптури, а както твърдят местните жители, 3 от тях носят успех и сбъдват желания. Трябва, обаче, да се изпълни определен ритуал. Първото желания трябва да прозвучи пред статуята на Ян Непомуцки. На пиедестала е разположена бронзова фигура, до която трябва да се докоснеш. Така статуята вече е излъскана до блясък и не е трудно да бъде открита. Следващата крачка е мястото, където Ян Непомуцки е хвърлен в реката. На парапета на моста има бронзова фигурка на светеца с 5 звезди около главата. Трябва да поставите пръстите на дясната ръка върху звездите, а лявата ръка – върху краката на светеца, С десния крак трябва да настъпите златния пирон на моста и, ако по този начин си пожелаете желание, то ще се сбъдне. Последното желание трябва да се намисли пред вратата на входа на Карлов мост.

Храм Пура Танах Лот, Бали

Храмът е действащ и е една от основните забележителности на Бали. Ежегодно, хиляди туристи от цял свят се стичат тук, за да видят с очите си красотата на мястото. Името на храма се превежда като „храмът на земята, която се намира в морето“. Храмът се намира върху малка скала в морето и дори трудностите, с които се достига до него, не отказват желаещите. До храма се стига само по тясна пътека от остров Бали, която се появява по време на отлива. Направено на изгрев или по залез, такова предложение за брак не може да бъде отказано.

Какво мислите?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Анджелина Джоли е с Шон Пен?

С какво можем да заменим сладкото по време на диета