in

Крем супа от тиква и джинджифил

Тиквата  живее нов живот!  Тиквата отново е на мода!

Необходими съставки:

  • тиква – 500 грама
  • моркови – 2 броя
  • лук – 1 глава
  • краве масло – 20 грама
  • прясно мляко – 200 мл
  • джинджифил – 1 чаена лъжица
  • тиквени семки – 2 супени лъжици

Рецептата:

Вече все по-често срещаме тиквата като съставна част на различни супи и основни ястия, а не само като типичните за българския вкус тиква на пара и печена тиква. Крем супа от тиква звучи точно толкова абсурдно, колкото и кекс с моркови, но и супата, както и кексът изненадват предубедените гладници с много приятен вкус. Добавеният джинджифил освежава иначе сладникавия вкус на крем-супата от тиква, а оранжевия цвят буди апетита и на най-злоядите.

  1. Първата стъпка от рецептата за крем супа от тиква с джинджифил е сваряването на основните продукти. Нарязвате и почиствате тиквата, морковите и лука и ги варите в подсолена вода (около 1 чаена лъжица сол е достатъчна) до пълно омекване.
  2. След като сварите зеленчуците ги пасирате с пасатор, или в кухненски робот заедно с маслото и млякото. Задължително извадете млякото предварително от хладилника. Пасирайте до получаване на еднородна смес.
  3. Настържете джинджифила на ситно ренде и добавете към тиквената смес. Разбъркайте много добре, за да не остане джинджифила на топка. По-добре е да ползвате пресен джинджифил, тъй като той е много по-свеж . Може да откриете корените пресен джинджифил във всички по-големи магазини на щанда със зеленчуците. Ако пък нямате под ръка пресен джинджифил може да ползвате и сух.

Преди сервиране поръсете крем-супата от тиква с няколко тиквени семки и малко прясно настърган джинджифил. Може да добавите и шепа ароматни крутони. Така супичката ще стане още по-вкусна, а и още по-засищаща.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

5 големи грешки при купуване на автомобил на старо

Армеева чорба