in

Коя е Скарлет Йохансон?

Скарлет Йохансон е една от любимите актриси на Холивуд. Красавицата е родена на 22 ноември 1984 година в Ню Йорк. Тя е наполовина полякиня и наполовина датчанка. Баща ѝ – Карстън Йохансон е роден в Дания, а майка ѝ е еврейка с полски произход, израснала в Бронкс, Ню Йорк.

Тя е едно от петте деца в семейството. Има сестра – Ванеса Йохансон, брат – Ейдриън и брат близнак – Хънтър Йохансон, роден три минути след нея. След развода между родителите ѝ Скарлет изживява малка криза, като се опитва да контактува и с двамата си родители. Тя е единственият член на семейството, който решава да се занимава с кино. Да бъде звезда в киното е нейна мечта от малка. Актрисата е висока само 1,63 метра. Освен това е левичарка и естествена червенокоска.

Актьорската ѝ кариера започва през 1994 г. с ролята ѝ на Лора Нелсън в „Север“ (1994). Известна е още с ролите си в „Изгубени в превода“, „Любовна песен за Боби Лонг“, „Момичето с перлената обица“, „Нани“, „Другата Болейн“. През 2000-те години Йохансон се превръща в поредната муза за Уди Алън, участвайки в няколко негови филма, сред които шедьовъра от 2008 година „Вики, Кристина, Барселона“.

Достига известност с ролята си във филма „Повелителят на конете“ (The Horse Whisperer). По-късно получава овация от страна на филмовите критици за своето участие в „Призрачен свят“ (Ghost World). Също така получава награда БАФТА (BAFTA) и е била номинирана за Златен глобус (Golden Globe) за своето изпълнение в „Изгубени в превода“ (Lost in Translation) и „Момичето с перлената обица“ (Girl with a pearl earring) през 2003 година.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Сърнешко печено

Фритата с чушки и колбас – бърз и лесен начин да приготвите вечеря