in

Кои са главните грешки на шопинга?

Шопингът не е просто процес за придобиване на нова вещ. За едни това е изкуство, за други – лов, а за трети – психотерапия. Във всеки случай, по време на пазаруване се сблъскваме с едни и съши грешки и, ако го избегнем, ще получим много по-голямо удоволствие. Какви са грешките?

1. Купувате вещи в много и различни магазини. Отделяте за шопинг един цял ден и се опитвате да влезете в колкото се може повече магазини. Като правило, стилните хора избират няколко марки, които наистина им харесват и пазаруват само тях. Това може да ви се стори скучно, но дрехите на един дизайнер наистина най-добре се съчетават.

2. Харчите прекалено много пари за базови дрехи. Истината е, че разликата между черна пола за 50 лева и черна пола за 200 лева ще бъде забелязана от един човек от сто.

3. Не сте изучили достатъчно масовите марки, които имат удивителната способност мигновено да улавят модните тенденции и да ги реализират в колекциите си. В момента Prada популяризира колекцията си в стил 60-те с ярки геометрични принтове, но утре ще видите нещо подобно при Zara. И тук не говорим за плагиатство, а за гениалната политика на дизайнерите.

4. Купувате дрехи, които не се съчетават помежду си. Страхотен панталон с етно принт, очарователна блузка на сърчица, строго сако и забавни обувки на точки няма как да си подхождат. Със сигурност знаете какви цветове и принтове ви отиват най-много. Старайте се да се придържате към тези варианти, за да не се измъчвате от въпроса кое с какво да съчетаете.

5. Купувате неща, които не ви отиват, но са модерни. Ако наистина ви отиват къси поли в стил 60-те и рокли с А-силует и вие се чувствате комфортно с тях, то купувайте си нови дрехи в този стил. Не си струва да се оглеждате за широка дълга пола, въпреки, че я виждате във всяко списание.

6. Спестявате пари от чанти и сте разточителни за обувки. Чантите и обувките са основните модни фетиши на всички жени, но по принцип, се купуват повече обувки. Ако се замислите рационално, обувки на пика на модата ще са актуални един-два сезона, а чантите устояват на времето много по-дълго. Най-вече, защото не се докосват до земята и се запазват много по-дълго време.

7. Купувате много на брой евтини украшения, вместо едно скъпо. Бижутерията е хубаво нещо, но само качествените и скъпи неща могат да придадат благороден вид на цялостния образ. Затова вместо няколко колиета с изкуствени камъни, купете една златна гривна.

8. Смятате, че коланът е създаден само с функционална цел. Повечето хора са убедени, че коланът е необходим само за да държи панталона на талията. Коланът е аксесоар, който помага правилно да се разположат акцентите. Не купувайте няколко подобни колана в неутрални цветове, а избирайте различни варианти, подходящи за любимите ви тоалети.

9. Опитвате да се обличате изключително според своя тип фигура. Всички сме чели милион статии за това към кой тип се отнася фигурата ни, но не бива да довеждаме това до абсурда да избираме рокли само с акцент на кръста или панталони с висока талия, ако стилистите са дали тези съвети. Напълно е възможно, ако сте тип „круша“ да ви отива модел, който обикновено се предлага на „ябълка“, понеже съществуват редица нюанси и изключения.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Меган Маркъл избира сватбена рокля

Червата къркорят от вълнение: как да спрем това?