in

Как се разширяват обувки?

Всяка жена познава ситуацията да си купи тесни обувки или пък един номер по-малък, защото много ? харесват, но няма по-големи. Жените познават и проблема с отичането на краката в топло време или пък в края на работния ден. Обувките ни могат и изведнъж да се свият, след като ни е навалял дъжд и после са изсъхнали. Не се отчайвайте! Ако не се доверявате на препаратите за разширяване, които се предлагат в магазините, възползвайте се от народните методи за разширяване на обувки и забравете за проблема.

На пръв поглед, народните методи може да ви се сторят странни, обаче са изпитани с времето:

Разширяване с алкохол: Натопете памучен тампон с ракия, водка или медицински спирт и обилно намажете обувките от вътрешната им страна. Обуйте ги и ги носете докато изсъхнат. Може да обуете и натопени в алкохол чорапи и после тесните обувки. Със сигурност ще се разширят. Не използвайте метода за велур или обувки от плат, защото могат да останат грозни петна.

Замразяване: Оригинален способ, при който пълните два подходящи найлонови плика с вода и ги поставяте в обувките, като разпределяте плика равномерно, а след това оставяте обувките във фризера за една нощ или за един ден. При замръзването на водата, обувките ще се разширят.

Каубойски метод: Каубоите също са имали своите проблеми с неудобни обувки. Те са използвали интересен начин, който може да се опита и днес. Обувките или ботушите се пълнят със зърно, което набъбва след като се намокри. Зърното се залива с вода за една нощ. При набъбването, обувките се разширяват. После не е нужно да ги сушите, а само да ги избършете добре и да походите с тях достатъчно дълго, докато кожата не изсъхне.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Вие сте това, което ви прави красиви

Как да го влюбиш в себе си? 5 съвета от Дженифър Лопес!