in

Как се избира червило

Знаете ли, че червилото не се избира само по цвят? Съществуват няколко правила, които помагат да се открие идеалното червило, което не само ще ви подхожда, но и ще е подходящо за здравето.

Проверка за олово

И до сега някои производители употребяват олово като съставка на червилото. Наличието на олово се проверява много лесно. Трябва а се нанесе малко червило на китката на ръката и да се потърка със златен пръстен. Ако от тази процедура червилото потъмнее, значи в него има олово.

Избягвайте глицерина

При използване на червила и блясък за устни със съдържание на глицерин, не позволяваме на епитела на устните да се излющва и да изпада в нормален режим. Глицеринът слепва мъртвите клетки. През зимата, когато влажността на въздуха в помещенията от 60-65% става 20%, глицеринът, вместо да овлажнява устните, отнема влагата от кожата. Така се получава обратен ефект. От това обезводняване на кожата ще ни спаси приемът на много вода и овлажняването на въздуха в помещението.

Да изберем восък

В състава на червилата влиза или восък, или вазелин. Това са основните съставки на което и да е червило и те са изписани на опаковката. Ако една жена използва червило на основата на вазелин постоянно, то за 10 години ще изяде цяла кофа от това вещество. Вазелинът е нефтопродукт и при попадане в организма действа като канцероген. Запомнете, че трябва да замените червилото с вазелин с червило с восък и, че красотата е преди всичко здраве. Червилото трябва да подчертава тази красота, а не да я уврежда.

Какво мислите?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Ползите и вредите от студа: как да отслабнем и да си повишим либидото

Страхът не е нищо друго, освен липса на любов