in

Как е модерно да носим деним?

1. Oversize

Големите обеми никога не излизат от мода. През този сезон, дрехите от деним също за oversize. Широките джинси са в есенно-зимните колекции на почти всички големи марки. Същото се отнася и за огромните якета. Тези модели подхождат на крехки фигури, докато дамите с повече форми трябва да се задоволят с вталени с колан и изчистени модели. Бомберът от деним стои чудесно на ефирна дълга пола, а уютните джемпери се носят с джинси от всякакъв модел. Такива съчетания правят слабите фигури особено трогателни.

2. Деконструкция

Нестандартната кройка вече не е приоритет само на авангардната мода, а е напълно масов тренд. Деконструктивни са всички облекла, които се отличават от нормално изглеждащите дрехи. Това може да са дрехи-хибриди – например джинси с пола, разрези на неочаквани места, излишни ръкави и тотална асиметрия. Понякога дрехите изглеждат така, сякаш са ушити от деца. За да не претрупате образа, носете необикновения деним с базови дрехи и избягвайте многослойността. За тези, които не са готови за големи експерименти са бомберите с отвори на раменете или джинси с разрези по крачолите.

3. Разноцветни парчета

Това може да са джинси, пола или риза в стил пачуърк или лаконични модели само в два цвята деним. За да се получи цялостен и завършен комплект, подбирайте дрехи, близки до един тон деним. Най-важното е, че това не е просто интересна тенденция, но и възможност да се издължи фигурата – по-тъмните цветове отстрани визуално изтъняват силуета.

4. Total Look

Или деним от главата до петите. Това е един от най-популярните трендове на сезона сред звездите на уличната мода. Това бяха и предпочитанията на големите дизайнери при показването на съчетания с деним. Най-простото съчетание е от джинси с джинсова риза или пък от пола и риза. За перфекционистите се предлагат и джинсови чантички. Важното е да се получи хармоничен образ, а за целта, цветовете на дрехите не трябва да се разминават с повече от 1-2 тона.

5. Скъсени джинси с боти на ток

Това съчетание не се предлага за първи сезон, но стилистите продължават да го налагат. Джинсите могат да са навити или направо с изрязани крачоли, а ботите да са на висок, за предпочитане квадратен ток. Към това съчетание може да се добави джемпер или грейка. Съчетанието има един недостатък – скъсява визуално краката. За да се избегне това, ботите трябва да са в един тон с джинсите.

6. Деним и други материи

Отначало, дизайнерите свалиха кадифето и коприната от пиедестала им и ги направиха материи за ежедневни дрехи. Сега става обратното – към вечерните тоалети от кадифе и сатен, моделиерите добавиха деним, като успешно го съчетаха с официални блузи, поли и рокли. Това и преди се е случвало, като джинсите бяха богато украсени с камъни и мъниста. Сега може смело да облечете обикновени джинси по официален повод, като ги съчетаете със сандали и блузка във викториански стил. В зависимост от това дали ще добавите ежедневна чанта или клъч, тоалетът ще става за градска разходка или за коктейл.

7. За най-смелите – джинси под панталон или под рокля

Ако ви се иска да изпробвате нещо напълно различно, обуйте джинсите под роклята си или под широк панталон в мъжка кройка. Тази толкова странна интерпретация напоследък е любима на модните блогове и предпочитана от много ярки представители на streetstyle.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

20 цитата от Аз преди Теб, които ще ви разчувстват

Лилав лук: срещу вируси и микроби