in

Как да спестите време в подготовката на празник

Добрата домакиня винаги подготвя сама празничната маса. А също така чисти дома преди и след празника, пазарува продукти и подаръци, намира време за салона за красота за да си направи прическа и за вана, в която да поплаче, че силите няма да ѝ стигнат за да е идеална на Коледа, на Нова година или на някакъв друг важен празник. Така не трябва да се прави! Ето как да постъпите, за да не намразите и празника, и гостите, и цялата олелия.

1. Не упорствайте с украсата

Когато времето за нищо не стига, можете да приключите украсата с два гирлянда, няколко балона и 3-4 свещи на масата. Пламъчетата на свещите ще създадат достатъчно уютна атмосфера, дори и в ъгъла да няма елха. Погледнете списанията за интериор – там украсата никога не е претрупана с детайли и не напомня пещерата на Аладин. Колкото по-малко са украшенията, толкова повече място за купон ще има.

2. Поръчайте празничната храна

Приготвянето на храна за празника отнема най-много време и не винаги всичко се получава според очакванията. От този излишен товар може да ви освободи почти всеки ресторант или топла точка в супермаркет. В повечето случаи там вече има разработено празнично меню и за вас остава само да си изберете. Професионално приготвената храна ще осигури по-голямо разнообразие и няма да натовари бюджета кой знае колко. Често в празничните сетове е включена бутилка вино или безалкохолно като комплимент.

3. Сметнете колко точно храна е необходима

Отрупаните от чинии и чаши маси вече не са добър тон, да не говорим, че после се налага с дни да се дояжда останалата храна. Просто сметнете колко килограма храна имате намерение да купите или да приготвите и ги разделете на броя на гостите. Човек не може да изяде повече от килограм ядене без риск за живота си. Основно ястие, гарнитура, 2 салати и десерт са напълно достатъчни. Наблегнете на качеството, а не на количеството.

4. Не се увличайте в чистене

След празника със сигурност ще ви се наложи да направите основно почистване. Преди него трябва само да освободите място за голяма маса и за танци. Приберете всички крехко, чупливо и прекалено ценно от хола, както и предметите, на които мястото им не е там – като велотренажора или кашона от плазмата, купена преди половин година. Остава да избършете прахта и да пуснете прахосмукачка. Никой няма да заглежда дали прозорците са чисти или са подредени шкафчетата.

5. Не мислете толкова за празничния грим

В крайна сметка ярко червено червило и очна линия са лесен, но ефектен празничен грим. Официалното облекло за домакинята на празника трябва да е преди всичко удобно, защото тя много ще се движи. Ще е неприятно, ако по средата на празника установите, че в избраната рокля не можете да танцувате и дори да дишате нормално. Изберете широк панталон и блуза и ги допълнете с ефектно сако и брошка.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Излекувайте косата си с коприва

Може ли да се отслабва с ананас