in

Как да си починеш от връзката си без да се разделяте

С всички сложности и постоянно движение, които съставляват живота ни, не е необичайно в даден момент да поискаме почивка от връзката си. Ако се оказва, че искате да си направите почивка, без да се разделяте окончателно с партньора си, това не означава непременно, че връзката ви е обречена – но това може да е знак, че има дълбоки проблеми, които трябва да бъдат разгледани. Истината по въпроса е, че да кажете на партньора си, че обмисляте временна раздяла, е тема, която може да доведе до много по-неприятна ситуация и спор помежду ви. Вероятно ще бъде доста трудно за тях да приемат, че по същество искате да се отделите, без всъщност да се налага да се справяте с всички последици от разпадането. Вместо директна раздяла, взимането на почивка от връзката е тактика, обичайно използвана, за да се измъкнете от връзката бавно, избягвайки всички страхове и несигурност, свързани с разделянето. Това е напълно разбираемо, но това може да изглежда като приемлив начин за справяне с проблемите на отношенията, стига да го направите правилно. Ето как да си починете от връзката си и да рестартирате отношенията си без да се разделяте наистина.

 

Бъдете откровени със себе си

Преди да вземете решение за натискане на пауза, бъди честни със себе си за това защо се чувствате по този начин. Понякога, когато сте от дълго време заедно, отношенията ви могат да бъдат натоварени с минали случки, скандали или проблеми. В този случай започвате да приемате партньора си като товар, а не като приятел. Понякога една почивка е най-добрият начин да се съсредоточите внимателно и да обмислите отношенията с партньора си. Идеята не е добра, обаче, ако той не е на същата вълна. В този случай, желанието за пауза по-скоро ще навреди допълнително, от колкото да има някакъв позитивен ефект върху отношенията ви.

 

Изправете се срещу проблемите

Често, скъсването е начинът на страхливеца да се откаже от връзката. Може да е изкушение да си починете  от връзката, вместо да вземе окончателно решение да работите по вашите проблеми. Ако чувствате несигурност по отношение на партньора си, трябва да зададете въпросите, които ви се струват  неудобни. Просто поговорете и опитайте да споделите как се чувствате на другия, преди да решите да избягате. Комуникацията винаги е по-добра от всичко останало. В крайна сметка, след като се опитате да работите по проблемите си или сте взели решение, че да се разделите временно е добра идея, за да си изясните чувствата, време е да започнете да действате.

 

Обсъдете правилата

Ако вие и вашият партньор решите, че прекъсването може да е най-добрият ход на действие, е абсолютно важно да обсъдите правилата на почивката, за да избегнете по-нататъшно объркване по линията. Важно е да разберем, че една почивка означава, че си свободен и това, което се случва по време на почивката, е честно.  Разговорът за точните условия на временното разделяне е най-добрият начин да се гарантира, че и двамата хора извличат максимална полза от паузата, без да омаловажават връзката.

 

Приемете, че почивката може да доведе до раздяла

За да бъде почивката ефективна (защото това е много трудно на практика), трябва да имате съвместни споразумения, крайни цели и времеви маркери.  Ако ви е трудно да имате открит разговор за спецификата на причината, поради която вие правите почивка и постигате съгласие какво точно означава това за вас и двамата – това би било знак, че на хоризонта е истинска раздяла. Просто почивката не изцерява, не замразява проблема там, където е и нищо не се променя.  Понякога двама души просто не могат да съгласуват своите взаимни нужди, които могат да бъдат наистина болезнени, когато все още има силна връзка. Ето защо може да е много по-продуктивно да се противопоставите на желанието да бягате, а вместо това да се наведете и да положите усилия да се справите с трудностите. Ако нещата в крайна сметка се разпадат , то най-малкото можете да си тръгнете, знаейки, че сте дали всичко от себе си.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Милен Цветков не одобрява решението на Даниел Петканов.

Как да декорираш къщата си за Хелоуин