in

Как да си направим супер вкусни картофи соте

За да направите перфектните картофи соте, трябва да знаете някои правила за тяхното приготвяне. Така ще изненадате гостите си с вкусотия, която няма да забравят. Има различни начини за приготвяне на картофи соте, но като цяло идеята се свежда до това да се обработят топлинно по два начина.

Можете да направите картофите соте както цели, така и нарязани на кубчета или резенчета. Картофите, приготвени по този начин, могат също така да се разрежат на две по дължина. Някои готвачи препоръчват разрязването им на кръгли резени с дебелина половин сантиметър.

Колкото е по-голяма повърхността на резена картоф, толкова по-голям е шансът той да стане по-хрупкав. В това отношение кръглите резени с дебелина половин сантиметър са много подходящи, защото отвън ще са хрупкави, а отвътре ще са меки.

Ако кората на картофите е тънка, не е необходимо да ги белите, трябва само добре да ги измиете с гъба. Но ако кората е по-дебела, отстраняването й е желателно, за да станат картофите по-вкусни.

Картофите соте трябва първо леко да се сварят, за да омекнат, а след това да се запържат. Така те се покриват с вкусна хрупкава коричка. Трябва да внимавате с варенето, защото перфектните картофи соте трябва да са леко сварени, да не се разпадат.

Можете да сварите картофите обелени, или да не ги белите, а след това да обелите кората и да ги нарежете, когато вече са сварени, но все още не се разпадат до каша.

Зехтин е най-подходящ за приготвянето на перфектните картофи соте. Можете да добавите съвсем малко масло към зехтина. Някои готвачи препоръчват пърженето на картофите соте да се прави в гъша мас, което ги прави с много по-наситен вкус. Перфектните картофи соте се допълват от нарязан на ситно чесън и нарязан магданоз.

За да приготвите перфектните картофи соте, са необходими: 500 грама картофи, 1 супена лъжица зехтин, 1 чаена лъжичка масло, 1 скилидка чесън, 2 супени лъжици ситно нарязан магданоз.

Начин на приготвяне: Картофите се нарязват по желания от вас начин и се сваряват в солена вода за около десетина минути (в зависимост от големината им). Отцеждат се от водата и се връщат в топлата тенджера да престоят 2-3 минути под капак.

Когато са достатъчно охладени, че да се пипат с ръка, се загрява мазнината – зехтинът и олиото – в тиган на среден огън и картофите се разпределят на порции така, че да има само един слой в тигана. Когато се зачервят от долната страна, се обръщат и след 1-2 минути се изваждат. Поръсват се с нарязания на ситно магданоз и с нарязания чесън.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Защо да пием вода с лимон?

Лесен и вкусен солен кекс с колбас и маслини