in

Как да си набавим витамин Е през зимата?

Вероятно получавате достатъчно витамин Е, но, ако това не е така, можете да попаднете в лоша ситуация. За усвояването на витамин Е, тялото се нуждае от мазнини, затова някои хора с проблеми на храносмилането не могат да получат необходимото количество. Дефицитът на витамин Е може да окаже вредно въздействие на нервите, очите и имунната система.

Как да получим витамин Е от храната?

Най-добрият източник на витамин Е са пшеничните кълнове. Освен от тях, можем да се снабдим с този ценен витамин от слънчогледовите семки, спанака, бадемите, лешниците, фъстъченото масло и шафрана.

Лосиони и лекарствени средства

Маслата и лосионите със съдържание на витамин Е помагат при заздравяване на рани, при възпалителни процеси и за защита на кожата от слънцето, например. Това се отнася само за естествените съставки, а синтетичните производни не работят. Ако приемате витамин Е на таблетки, ще получите съвсем друг резултат, за разлика от ефекта, който витаминът оставя при нанасяне върху кожата. Препаратите с витамин Е се усвояват по-добре, ако ги приемате заедно с витамин С.

Помага ли витамин Е за заличаване на белези?

Доколкото витамин Е е полезен за кожата, косата и ноктите, той се разглежда като полезен при лечение на белези. Не прекалявайте с този витамин, защото той може да причини алергична реакция.

Помага ли витамин Е за други заболявания?

Сигурно сте слушали, че с помощта на витамин Е може да се излекува или да се предотврати възникването на множество болести, в това число сърдечно-съдови, онкологични и болестта на Алцхаймер. За съжаление, сериозна научна подкрепа на тези твърдения няма. Затова, разчитайте само на подобряване състоянието на косата, очите, кожата и ноктите.

Взаимодействие на витамин Е с други лекарства

Ако приемате някакви лекарства, поговорете с лекаря си, преди да започнете прием на витамин Е. Това е изключително важно, ако преминавате през курс на химиотерапия или лъчетерапия, или пиете хапчета за разреждане на кръвта.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Вече стана ясно от какво е наднорменото тегло на Ивана.

Какво да правим със стреса преди изпит?