in

Как да се справиш с тъмните кръгове под очите

Всички знаем, че една нощ или две минимален сън или прекарване на допълнителни часове в офиса може да ви накара да изглеждате по-уморени от обикновено. Ако сте свикнали да виждате тъмни кръгове и подпухнали очи, когато се събуждате сутрин, слушайте: може да има няколко изненадващи причини, които оформят тези кръгове, за които дори не сте подозирали. Докато не можете да изтриете точно процеса на стареене, с някои промени в начина на живот, можете да го забавите и да озарите кожата си – не е необходима козметична намеса. Ето как да се справите с тъмните кръгове под очите, незабавно.

 

Генетика

Не обвинявайте родителите си, но генетиката играе роля в развитието на тъмни кръгове под очите. Особено онези, които са с кожа тип средиземноморски и могат да се похвалят с кожа с цвят на капучино. За да ги прикриете, използвайте прасковен коректор.

 

Сънят

Сънят играе роля в тъмните кръгове под очите, дължащи се на кръвоносни съдове, които могат да се виждат под тънката кожа на клепачите. Противно на това, което сме научили, всъщност можете да получите по-тъмни кръгове, ако спите твърде много. Това е така, защото докато спите, кръвта се събира под окото. Спането в определени позиции, като например по корем, може да влоши и тъмните кръгове, защото гравитацията води до събиране на повече кръв под очите. Това също създава „торби“ – подпухналост и оток.

 

Лош начин на живот

Докато козметиката може да даде на вашите очи незабавна яркост и свежест, вашия начин на живот наистина играе главна роля в състоянието на кожата ви. Например, пиенето на много вода помага за увеличаване на кръвния ви поток. Специалистите препоръчват да пиете поне по 8 чаши вода на ден. Редовните упражнения също така спомагат за подобряване на кръвообращението, което предпазва кръвта от това да се събира толкова под очите.

 

Сезонни алергии

Когато цветята започват да цъфтят, очите ви може да започнат да потъмняват. За съжаление, цялото това раздразнение може да доведе до по-тъмни кръгове. Сезонните алергии като цветен прашец, трева и парене могат да влошат тъмните кръгове, защото това предизвиква възпаление на синусите, което увеличава кръвоносните съдове около очите ви, което създава синкав нюанс .

 

Колата

Килимите и тапицерията в колата могат да приютят прахови акари, спори на мухъл и прашец, точно както вкъщи. Най-добрият начин да поддържате чиста колата си,  е да се уверите, че килимите се почистват с прахосмукачка,  след това се покриват с подложка. Това ще помогне за предотвратяване на събирането на алергени и ще ви предпази от алергични реакции и, съответно, по-малко торбички под очите.

 

Обикновена настинка

Ако имате настинка, трябва да очаквате и тъмни кръгове под очите. Тъмните кръгове могат да се появят, когато сте болни, ако сънят ви е прекъснат и кожата ви няма достатъчно време за възстановяване.  Нещо повече, вашето предписано лекарство може да бъде подъл виновник. Един такъв пример са вазодилататори или медикаменти, които лекуват високо кръвно налягане. Не е изненадващо, че тези хапчета работят за отваряне на съдове и увеличаване на кръвния поток в тялото ви. Докато това е добре за намаляване на налягането, отразява се лошо на очите ви.

 

Прекаляваш с почистването

Ако прекалявате с мицеларната вода в края на деня,  само го правите по-зле. Разтриването на очите прекалено често и твърде грубото премахване на грима  може да разруши кръвоносните съдове в деликатната кожа около очите, което води до тъмни кръгове. Избягвайте триенето на очите, тъй като това може допълнително да увеличи зачервяването и пигментацията около тях. Много кремове за очи твърдят, че помагат със симптомите, но резултатите обикновено са временни, освен ако кремът не се използва дългосрочно.

 

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

5 неща, които може да правиш с гаджето си всеки месец

Официално е! Селена Гомес и Джъстин Бийбър отново са заедно