in

Как да се справиш със стреса на работа

A stressed business woman looks tired she answer telephones in her office

Ако сме честни със себе си, повечето от нас са имали проблеми на работа. Това води до допълнителен стрес, защото трябва да се справите с тези неудобни чувства, докато сте на обществено място, което често ви прави още по-стресирани. Изследванията показват, че най-известните стресови фактори са крайните срокове, междуличностните взаимоотношения, управлението на персонала и проблемите, свързани с манипулирането.

За всички тези пъти, когато просто искате да изключите компютъра си и избягате има лек. Трябва просто да се научите да се справяте със стреса на работното място, без да ви се налага да се криете за малко в тоалетната на офиса или да си го изкарвате на любимите си хора вкъщи. За да ви помогнем да запазите сегашната си позиция – и вашето разумно здравословно състояние – и да преодолеете стреса, ние сме отбелязали шест начина за лечение на стреса по време на работа. Най-добрата част? Те изискват минимални усилия, но ползите са страхотни.

 

Запишете причините за вашия стрес

Когато просто запишете чувствата си на празен лист хартия, веднага ще усетите облекчение и разтоварване.  Случвало ли ви се е някога да напишете писмо на бившия си, без да го изпращате, за да потушите чувствата си? Това е нещо подобно. Не пропускайте да следите и дните, в които се чувствате неспокойни и как реагирате на това напрежение. Всъщност може да започнете да намирате улики за това защо се чувствате така и да откриете начин да елиминирате основния проблем.

 

Медитирайте за няколко минути

Самото действие на забавянето на дъха ви трябва да ви успокои, когато става дума за тревогата ви по време на работа. Пуснете си видео с бърза медитация, ако имате нужда от напътствие.  И какво, ако се чувствате като че ли не работи или не можете да се концентрирате? Дори и просто да си пуснете раменете и да освободите всяко напрежение, пак ще сте в печеливша позиция. Тези малки неща ви помагат да се издигнете над безпокойството и притеснението.

 

Не прекалявайте с кофеина

Първият ни инстинкт, когато сме уморени и се нуждаем от повече енергия по време на работа, е да изпием още едно кафе. За съжаление, кофеинът може действително да ни навреди и да ни накара да  се чувстваме още по-зле. Въпреки че ще ви даде повече енергия, кафето може много да ви напрегне. Това рядко е симптом или истинска причина за безпокойство. Просто, ако вече сте в чувствително състояние, може да се почувствате по-уязвими от физиологичните ефекти, които кафето произвежда, а умът ви може да се обърка от тези ефекти.

 

Обадете се на близък приятел

Ако смятате, че просто ще избухнете, излезте и се обадете на близък, с когото се чувствате спокойни да разговаряте. Кажете: „Имам лош ден, просто трябва да говоря за няколко минути.“ Когато кажете как се чувствате, вие ще се освободите от част от напрежението. Вие не искате вашите колеги да ви виждат разстроени. Освен това, това е голямо извинение за напускане на ситуацията.

 

Помолете за помощ

Когато сте в центъра на панически атака, може да се почувствате, че сте сами. Ако не можете да преодолеете безпокойството си, говорете с терапевт. Те ще могат да говорят чрез стресорите ви, когато сте отстранени от офиса, както и да ви помогнат да направите план за действие за ежедневието си. Не забравяйте, че можете – и ще – да получите много чрез това.

 

Излезте във ваканция

Въпреки че това няма да бъде нещо, което можете да направите веднага, известно време, за да опресните съзнанието ви, може да ви помогне много в преодоляването на стреса. Ако е възможно, задайте отговора си извън офиса и се въздържайте да проверявате имейлите по време на пътуването си. Странична бележка: Не бива да разчитате само на това, за да се чувствате по-добре, тъй като спокойствието, което ще почувствате, е вероятно само временно.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

50 неща, които да направите, вместо да страдате за раздялата си

Как да заличим белезите?