in

Как да се предпазим от мръсния въздух?

  1. Не спортувайте на открито >>> Все още могат да се видят хора, които и в най-мъгливите дни не пропускат да потичат в парка или, още по-лошо, да карат колело между автомобилите. Това е абсолютно противопоказно, ако държите на здравето на белите си дробове.
  2. Не стойте дълго време на открито >>> Ако използвате градския транспорт, проверете предварително разписанието и отидете на спирката навреме. Отложете всички задачи, свързани с ходене из града за дни, в които не се вижда какво дишаме.
  3. Носете маска >>> За съжаление, няма 100% предпазваща маска. Все пак всяка маска е по-добра от никаква маска, така че предпазвайте носа и устата си с нещо. За да са ефективни, маските трябва да прилепват плътно около устата и носа и да пише изрично на етикета, че предпазват от частици N95.
  4. Не разхождайте бебетата >>> Обикновено в книгите за отглеждане на деца пише, че е хубаво кърмачетата да се разхождат във всякакво време, ако са добре облечени. Това обаче не се отнася за мъгливите дни, освен ако не се качите на колата и не отидете до близката „горичка“. 🙂
  5. Следете нивата на замърсяване >>> Особено мръсно е в мъглив ден, когато отровните газове от ауспусите и комините просто остават около нас, вместо да отлитат по-нагоре в атмосферата.
  6. Не отваряйте прозорците да проветрявате >>> Колкото и трудно да ви звучи, просто няма смисъл. Вкъщи въздухът е по-чист, дори и непроветрен, отколкото навън.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Най-много стрес за жените между 25 и 34 г.

Той и Тя в ТРИ предродителски обета