in

Как да се боядисаме с разтворимо сокче (степче)

Необходими неща:

Малка тенджера (касерола)

Две чаши вода, около 300 мл.

Едно или две пакетчета разтворимо сокче, в зависимост от наситеността, която искате да постигнете

По желание кокосово масло за подхранване

  1. Изсипете вода в тенджерката и поставете на котлона да заври. Сложете една супена лъжица кокосово масло. Използвам го, за да защитя косъма и да го подхраня едновременно. Веднага се разтопява. Изсипете сокчето на прах. Разбъркайте и махнете от котлона.

2. Разделете косата си на секции. Ако искате омбре (оцветяване само по краищата или от средата надолу), разделете си косата на черта отзад, за да бъде равномерно разпределен цветът, хванете едната половина и я потопете във врялата вода. Дръжте я от 2 до 5 минути. Аз обикновено я оставям 2-3 минути и после слагам другата част още толкова. Като изваждате косата, я изцеждате хубаво, защото течността изведнъж ще се преполови, тъй като косата ви ще я поеме. Ако искате да проверите наситеността, измийте кичура и вижте на слънце доколко червеникавото е проникнало в косъма. Потопете останалата част.  Ако искате по-силен цвят, потопете пак и пак. Сместа е ефективна, докато е гореща. Косата не се уврежда – от 2 години го правя и даже оцветената част е по-лъскава.

3. Когато постигнете желания ефект, измийте оцветената коса със студена вода (студена, за да затапи цветя, който вече е проникнал в косъма, благодарение на горещото оцветяване). Тъй като косата Ви ще остане сладка, може да я измиете и със шампоан – цветът няма да падне толкова лесно.

4. Боядисаната коса със степче издържа доста време – в зависимост от наситеността на цвета и честотата на „боядисване”, може да изтрае до няколко месеца. Цветът е много издръжлив. Не пада от шампоани, маски, балсами. Косата има сладък вкус месеци наред. До момента не съм забелязала странични ефекти или някакви увреждания върху косъма. Препоръчвам боядисване с разтворимо сокче също ако сте си боядисали косата в червената гама, но цветът е изсветлял или е частично паднал. По този начин няма да вредите на косата си отново минавайки я с боя, а ще я освежите достатъчно ефикасно с едно, две степчета.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Озаряваща маска за лице в домашни условия

Пиле фрикасе