in

Как да сготвим заек в гювеч

Необходими Съставки

  • заешко месо – 600 г
  • целина – 1 парче
  • моркови – 3 – 4 бр.
  • картофи – 2 – 3 бр.
  • пиперки – 5 – 6 бр. зелени
  • тиквички – 1 – 2 малки
  • патладжани – 1/2 бр.
  • бамя – 80 г
  • домати – 1 – 2 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • масло – 80 г краве
  • олио – 4 с.л.
  • сол

ЗА МАРИНАТАТА

  • бульон – 400 мл костен
  • бяло вино – 1 ч.ч.
  • чесън – 2 – 3 скилидки
  • корени – от магданоз
  • олио – 2 с.л.

Начин на приготвяне

Изкиснете заешкото предварително във вода и оцет. След това го подсушете и го мариновайте за 8 часа в продуктите за маринатата. Извадете месото от маринатата и го запържете в сгорещено масло, докато хване коричка. Залейте го с част от прецедената марината и го оставете да се задушава на умерен огън.

Скълцайте лука ситно и нарежете на ивички останалите зеленчуци. Загрейте масло и задушете лука и добавете нарязаните зеленчуци. След като поомекнат, добавете почистената бамя. Поръсете със сол и червен пипер и долейте останалата прецедена марината. Задушете зарзавата, докато омекне.

Обезкостете внимателно заешкото. На дъното на намаслен гювеч или друг подходящ съд сипете половината зеленчуци, отгоре сложете парчетата месо и завършете с останалите задушени зеленчуци. Разпределете отгоре кръгчета домати и запечете ястието в умерена фурна.

Поднесете заека в гювеч със скълцан магданоз!

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

7 неща, за които да помислите, преди да се облечете

5 зодии, които са добри готвачи