in

Как да разпознаем истинските от фалшивите контракции

Ако се чудите дали това пристягане, което изпитвате е начало на раждането, вземете си топъл душ или вана

По своята същност контракциите представляват свиване и отпускане на гладките мускули на на матката. Контракциите преди раждане спомагат предлежащата част на детето да навлезе в таза.

Подготвителни контракции

Подготвителните контракции (контракции на Бракстън Хикс) се появяват в края на бременността. При тях не може да се говори за регулярност. Повтарят се през различен период от време, като отстоянието може да е дори няколко дни.

Какво ще усетите?

При подготвителните контракции се усеща леко стягане на корема. Може да се появят болки и в областта на кръста, но като цяло те не са силни. При записи на тонове, които се осъществяват често в последните дни преди термин, могат да бъдат засечени контракции, като това рефлектира на кривата на записа. Не се притеснявайте, ако не усещате дори силни контракции. Когато моментът с истинските контракции настъпи, няма как да ги объркате с друго чувство, дори това да ви е първо раждане.

Подготвителните контракции се повлияват добре от топъл душ и масажи на кръста. Ако се чудите дали това пристягане, което изпитвате е начало на раждането, вземете си топъл душ или вана. Ако това успокои болката, значи още е рано да тръгвате за болницата.

За започващо раждане можем да говорим, когато се появят истинските родилни контракции. По какво да ги познаете:

Тя са регулярни. Отстоянието между тях може да е 15 минути в началото, но с времето този интервал става все по-кратък.

Продължават около минута, като болката се разпространява в областта на корема и бедрата. Истинските предродови контракции постепенно се сливат с периода на разкритие.

По време на самото раждане контракциите продължават. Наричат се още изгонващи контракции. Силата и честотата и постепенно нарастват. По време на раждане контракциите се синхронизират с напъните. Продължават до момента, в който се роди и плацентата. След раждане матката контрахира с цел прибиране и обратно развитие на матката. Контракциите се засилват, когато майката кърми детето си.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Мит ли е, че трябва да пием антибиотиците докрай?

5 големи грешки при купуване на автомобил на старо