in

Как да променим живота си към по-добро?

Забелязали ли сте, че болшинството хора от вашето обкръжение живеят така, сякаш това е само репетиция на живота им и пред тях съществува възможността да изживеят живота си още веднъж? Те не се страхуват от грешки, мечтаят за живот на морето, за ярки впечатления, за красиви вещи, стараят се да живеят бързо и да не забелязват рутината на обикновените дни. Те са на мнение, че нещо непременно ще се случи и ще промени обичайния дневен график. В очите на жените, тази промяна обикновена идва със сватбата или с раждането на дете, а в очите на мъжа – промените ще дойдат с подходящото запознанство или с неочаквана печалба.

Мечтаете ли, изобщо или смятате, че след 30-та годишнина вече нищо не може да се промени? Има още много години живот след 30 и това е единственият ви живот. Как се отнасяте към него?

За да не се поддадете на илюзията, е препоръчително да помните, че единственото богатство, което притежаваме в живота си, е времето. Как да постъпим с това богатство, решаваме самите ние. Миналото не можем да променим и трябва да го разглеждаме като ценен опит. Какво да правим, ако изведнъж се появи усещането, че животът ни не е чернова, а единствена версия? За да се появят сили и желание да подобрим живота си, трябва да правим ежедневно едно простичко упражнение, с което ще повишим мотивацията и ще изясним какви са точните ни желание и ценности. Какво наистина е важно за вашия живот?

Упражнение „Моят идеален ден“

Вземете лист и химикалка и опишете подробно как изглежда един ваш идеален ден. Ако имате възможността да изживеете отново и отново един ден, да му се радвате и да го изпълните със смисъл, опишете го. Пишете без ограничения, без съмнения и тревоги колкото се може по-подробно, като включвате всички усещания, които идеалният ден би ви донесъл – обоняние, зрение, вкус. Какво усеща тялото ви?

Примерни въпроси:

– Къде живеете? Как изглежда домът ви?

– В колко часа се събуждате? С какви мисли се събуждате сутрин?

– За какво мислите и какво е настроението ви?

– Какво ядете на закуска, обяд и вечеря? С кого се храните?

– Кого виждате до себе си?

– С какво се занимавате през деня?

– Как изглеждате?

– Каква професия имате? Какво работите?

– Как си почивате?

– По кое време лягате да спите? С какви мисли?

Продължете сами и бъдете искрени и лично ангажирани. Изпълнението на тази задача може да отнеме един час или няколко дни, но резултатът си струва. За да приближите реалността към мечтата, преминете към конкретни действия – напишете три стъпки, които можете да предприемете веднага или в близките 72 часа. Действайте! Направете всичко сами или с подкрепата на специалист – мотиватор! Помнете, че твърдите намерения могат да вършат чудеса!

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Кои бяха скандалите и куриозите на церемонията „Оскар 2018“

Анджелина Джоли е с Шон Пен?