in

Как да преживеете скандала

Скандалите са едни от най-неприятните неща в една връзка, но и тези, които се случват доста често. И докато проблема и дълбочината на скандала може  да варират, има някои правила, които трябва знаете, ако искате да избегнете по-сериозни последици, като раздяла, например.

 

Времето е всичко

Тази повтаряща се битка за чиниите? Въпреки че може да почувствате логично да подадете жалба в момента, в който забележите нарушението, побързайте и първо си задайте следните въпроси: Какво се случва?  Какво прави вашият партньор? И последно – но не на последно място – всички ядат ли? Изводът от тях: Трябва да бъдете на правилното място или на рамката на ума, за да обсъдите проблем и да го разрешите. Ако не, това е загуба на време и, честно казано, на нервите ви. Затова първо преценете добре ситуацията, преди да обелите и дума за нещо, което знаете, че ще доведе до скандал.

 

Използвайте „Аз чувствам” вместо „Ти си”

Когато сте в средата на спора с вашия съпруг, вината не е начинът, по който искате да оправите нещата. Но колкото повече изхвърляте обвинението тип „Ти си“, толкова по-вероятно е вашият партньор да се защити и да продължи атаката. „Чувствам се“, държи вниманието върху вас и поддържа отворен и много по-позитивен диалог.

 

Внимавайте с тона

Най-бързият начин да ескалирате аргумента е да говорите по-силно … и по-силно. Колкото по-равномерен е гласът ви, толкова по-равномерно ще протича разговорът.

 

За всяка минута, в която говорите, отделете две минути да слушате

Върнете се в класа по дебати в гимназията: Ако не сте слушали активно гледната точка на другия човек, шансовете са били малки, да разкриете своята гледна точка. Освен това, нежеланието  да слушате често означава невъзможност за компромис. Когато наистина полагате усилия, за да чуете другия човек – човек, който е на вашия екип, толкова по-бързо ще можете да разрешите това, за което се борите.

 

Не се карайте пред децата

Това е златно правило. И също се връща към времето. Създаването на голям скандал, на който присъстват и децата, може да им донесе допълнително стрес и да им създаде впечатлението, че това са нормални отношения между възрастни. Така на един по-късен етап, те ще намират скандалите за нещо нормално, защото саги виждали при родителите си.

 

Пошегувайте се

Така, ще трябва да настроите чувствителността на партньора си, за да елиминирате скандала, но разсейването на един аргумент с хумор може да облекчи настроението и да наруши напрежението в момент, когато и двамата имате нужда от него.

 

Извинете се

Насрочихте разговора правилно, изразихте чувствата си и слушахте. Сега, както се оказа, вие сте сгрешили. Ами сега?  Най-доброто, което можете да направите в този случай, е просто да се извините. Признайте грешката си и се сдобрете с партньора. В крайна сметка отношенията ви са по-важни от желанието за надмощие и егото.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

6 странни неща, които те карат да се будиш нощем

Грим и грижа за кожата при акне