in

Как да пиеш повече вода през деня

Вече не е нужно да ви казваме колко важно е да останете хидратирани. Но, както се оказва, пиенето на много вода е често по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Ето седем трика, за да сте сигурни, че пиете достатъчно.

 

Уверете се, че това е част от вашия ежедневен режим

Да пиете чаша вода веднага след като се събудите е чудесно поради редица причини (включително повишаване на имунната система и обмяната на веществата), но също така ви дава тон за един ден на първокласна хидратация. Преди или най-добре – докато правите първата си чаша кафе или чай за деня, имайте чаша или бутилка на ръка, за да започнете с хидратацията.

 

Определете си специфична цел

Да бъдете съзнателни за това, което искате да постигнете,  прави постигането му много по-вероятно. Вместо да казвате: „Ще пия повече вода“, помислете за това колко в момента пиете и да намерите точното количесто (или бутилки), до което искате да стигнете. Според експертите средно статистическата жена да пие около 2,7 литра течност на ден, така че може би  е добре да започнете там.

 

Купете си красива бутилка

Повърхностно? Да. Ефективно? Още повече. Купете бутилка, от която сте щастливи да пиете, и ще я използвате по-често – просто защото ви харесва. Някои от тях са по-скъпи, но след като започнете да го използвате през целия ден, всеки ден, ще разберете, че инвестицията си е струвала.

 

Яжте храни с високо съдържание на вода

Краставиците, грейпфрутът и динята са не само вкусни закуски – те също така могат да ви помогнат да поддържате тялото си хидратирано през целия ден. Не казваме, че трябва да разчитате само на храна за хидратация, но това е чудесен начин да осигурите малко повече вода във вашата система.

 

Използвайте приложение, за да следите успеха си

 

Ние използваме приложения за почти всичко, така че защо да останете хидратирани като използвате правилното приложение?

 

Настройте алармата си, която да ви подсеща да пиете

Първоначално колегите ви може да се дразнят от алармата, която постоянно звъни на телефона ви всеки час, за да  сигнализира, че е време да се хидратирате. Не след дълго, обаче, тялото ви ще свикне с графика и ще можете напълно да отрежете напомнянето.

 

Ароматизирайте водата си

Някои хора наистина харесват питейната вода. Други, не толкова. Ако сте в последния лагер, опитайте да си приготвите бутилката с естествени вкусове. Плодовете, зеленчуците и билките са чудесни възможности за добавяне на малко вкус към водата ви  без добавяне на тонове калории или захар. Вода с лимон и босилек, някой?

 

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

1 нещо, което щастливите двойки правят всеки ден

Какви са странностите на звездите?