in

Как да обзаведеш дома си в един цвят, без да е прекалено

Монохроматичните интериори са изключително модерни през последните години. Да обзаведеш дома си в един цвят, с един-два нюанса допълнение се превърна в символ на лукс  и стил. Това, обаче не е съвсем проста задача. При неправилно изпълнение, може да има обратен ефект, който изобщо да не ти хареса. Това от своя страна ще доведе до още главоболия и загуба на пари. За да си спестиш напрежението, ето няколко неща, които да имаш в предвид, когато започнеш да обзавеждаш дома си в един цвят.

 
Избери цвят, който обичаш

Тъй като този цвят ще заема цялото пространство в стаята, избери цвят, който  обичаш, а не такъв, който е модерен. Така ще си спестиш главоболията, в случай че цвета стане демоде или пък решиш, че вече не ти харесва. Ако не можеш да избереш от любимите си цветове или те ти се струват прекалено силни за обзавеждането на дома ти, заложи на неутрални тонове като бяло, черно, сиво и бежово.

Поиграй си с нюансите

Да обзаведеш дома си само в един цвят може да се окаже доста скучно. Затова, когато решиш кой е твоят цвят, избери още два негови нюанса, един по-светъл и друг, по-тъмен, за да рачупиш интериора. Така, всичко е в една тоналност, но не е в един цвят.

 
Идва ред на материите

Материите са другото, което вдъхва разнообразие в монохроматичния ти дом. С тях можеш да разчупиш интериора, да създадеш впечатление за пространство и обем. Заложи на такива като кадифе и кожи, които имат способността да променят цвета си в зависимост от светлината.

 

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Професия „утешител“. Каква е тя?

7 вида болки в стомаха, които трябва да знаете