in

Как да направиш домашния си сладолед много полезен

Няма човек, който да не обича сладолед. Особено през лятото. Леденото изкушение е предпочитан десерт от малки и големи. И докато купения сладолед може и да не е сред най-здравословните решения, то в последно време стана модерно да си правим сами сладолед вкъщи. Рецептите за това са стотици, а вкусовете –  още повече. Затова, ако искаш да се отдадеш на леденото изкушение през цялото лято и след това, можеш просто да се научиш да си го приготвяш вкъщи. А, за да е максимално здравословно, ето няколко трика, които да имаш в предвид.

Замени готовия топинг с плодове и ядки

Вместо да си купуваш готов топинг за сладолед, който е пълен със захар и съвсем не здравословен, заложи на нещо много по-вкусно и в същото време полезно. Натрошените ядки и най-свежите плодове за момента са идеални за целта.

 

Замени шоколада с натурално какао на прах

Вместо да добавяш шоколад към сместа за сладоледа си, заложи на нещо много по-естествено и съдържащо се в самия шоколад – какаото. И докато блокчетата кафяво изкушение са пълни със захар и всякакъв друг вид елементи, то какаото е напълно натурално и много полезно.

 

Замени сметаната с банан

Сметаната често е основа на домашния сладолед, придава му млечен вкус и аромат. Но, ако искаш наистина здравословен сладолед, замени тази основна съставка със замразен банан. Да, няма да имаш млечния вкус, но пък ще имаш много витамини, минерали и полезни вещества, примесени със страхотен вкус.

 

Използвай кокосово мляко вместо млечни придукти

Ако все пак искаш млечен вкус в сладоледа си, замени продуктите от краве мляко с кокосово мляко. То, освен че ще придаде на сладоледа ти млечен вкус, ще му донесе и приятен вкус на кокос – нещо, което почти всички обичат.

Замени захарта с мед и фурми

Ако си фен на много сладките изкушения, замени захарта в сладоледа си с фурми или мед. И двата продукта съдържат много голямо количество естествена захар, която ще бъде напълно достатъчна да засити глада ти за сладко. А и са много полезни.

 

 

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Да отслабнем със закуска

8 грешки на жените на средна възраст, които им пречат да изглеждат по-млади