in

Как да започнеш отново да излизаш по срещи след раздяла

След раздялата има две опции, които се въртят в главата ви:  Любовта е завинаги мъртва и кой е най-бързият път към телефон с Тиндер? И двете са възможно най-ужасните идеи, към които можете да преминете, ако сърцето ви е разбито. Едното е глупост, защото една раздяла – дори наистина брутално – не означава, че никога повече няма да откриете любовта. Другият (бързането да замените бившия си с нов) е само рецепта за още разочарование и повече болка. Тогава какво да правите?

Ето няколко съвета от любовни експерти, които ще ви помогнат да се върнете в играта, след като сте излекували разбитото си сърце.

 

  1. Погрижи се за тялото и съзнанието си

Първото нещо, което трябва да направите след раздяла, е да се фокусирате върху грижата за себе си. Това означава да направите основно емоционално подреждане като отделите и нужната грижа за тялото си. Масажите в случая са много подходящи за целта. Човешкият мозък не може да различи физическата болка и емоционалната болка. Затова, за да излекувате бързо емоционалната болка, отидете на масаж. Разтягането и отпускането на тъканите ви по време на масаж ще помогне на мозъка ви да се почувства по-добре и да излекувате емоционалната си болка с ендорфините, които масажа доставя на тялото.

 

  1. Възползвай се от свободата си

Когато една връзка приключи, често, всичко за което можете да мислите, са нещата, които никога повече няма да правите с партньора си. Цялата ситуация, обаче си има и хубава страна. Сега  можете да се отдадете на всички онези неща, които обичате, а партньора ви мразеше. Така ще си припомните своята индивидуалност и ще се насладите на любими дейности, които преди това не сте правили толкова често, колкото ви се иска.

 

  1. Свържи се с любимите си хора

Да бъдете обвързани означава да прекарвате голяма част от времето си с партньора, правейки всякакви неща с него. Когато се разделите, цялото това време остава свободно и имате правото да правите каквото поискате. Не го прекарвайте сами.  Вместо това, прекарвайте времето си със семейството и приятелите си. Те знаят най-добре как да ви накарат да се почувствате по-добре. Забавлявайте се и правете нови дейности, които са вълнуващи и положителни: пешеходен туризъм, нов музей, нов тренировъчен клас, живопис, рейки медиация. Идеята да опитате нещо ново е да започнете нов живот за вас като се свържете отново с близките си.

 

  1. Внимавай с алкохола

Естествено, чаша вино преди лягане, ще ви помогне да се отпуснете, а вечер с момичетата навън е ясен лек за разбито сърце. Трябва да знаете,  че алкохолът е депресиращ и може в крайна сметка да ви накара да се чувствате още по-зле. Да не говорим, че под въздействието на алкохола можете да попаднете в капана на някой мъж, типичен кръшкач, който ще ви разочарова още повече и ще загубите още повече вярата си в любовта.

 

  1. Разбери какво точно искаш от парътньора до себе си

След като мине малко време от раздялата ви, често започвате да виждате бившия през розови очила и да съжалявате още повече за раздялата ви.  Да, той може и да е чудесен по много начини, но има причина, поради която сте се разделили, така че има и някои недостатъци, които сега трябва да се подават като червени знамена за напред. Сега, когато отново сте свободни, добре е да седнете и хубаво да помислите върху това какви качества трябва да притежава идеалния за вас партньор. Напишете ги на лист хартия и много внимателно ги прочетете. Тук е моментът и да помислите върху качеството си на живот. Живеете ли така, както искате. Какво можете да промените? Какво искате да постигнете? Запишете и целите си на листа и започнете да работите върху тях. Когато започнете да променяте живота си към по-добро, несъмнено ще привлечете към себе си и по-добър партньор.

 

  1. Сподели с приятелите си

Добре, направили сте всичко необходимо, за да се излекувате от емоционалната си травма и сте готови да започнете да излизате отново по срещи.  Сега какво? Време е хората да разберат за намеренията ви. Първите, които трябва да знаят за плановете ви са най-близките ви приятели. Те със сигурност могат много да ви помогнат, не само с подкрепа, но и с идеи и предложения.  Все някоя приятелка има готин колега или познат, с когото можете да излезете.

 

  1. Прави нещата, които най-много обичаш

Може да мислите, че да излезете навън означава да купонясвате до зори, но честно – и вие вече знаете това – клубът е най-лошото място за срещане на нови хора. За да излизате на по питие и може би да се закачате, това е страхотно. Но ако сте настроени на вълна любов и сериозни отношения, прескочете бара и измислете нещо по-креативно, като отидете на събития и да правите неща, които обичате: разходки сред природата, посещение на театър или кино , четене на книги в парка и каквото още се сетите. Така ще можете да откриете човек със сходни интереси.

 

  1. Посети експерт или започни да използваш в специални приложения за запознанства

Ако наистина сте сериозни за намирането на любов, можете да поемете по-пряк подход. Влезте в профила на любимото ви приложение за запознанства и започнете разговор с някого. Красотата на приложения за запознанства е, че могат да ви поставят в контакт с толкова много нови хора толкова бързо. Но, разбира се, имат и своите недостатъци. Не поставяйте всичките си яйца в тази кошница, просто я използвайте за практикуване. Трябва да управлявате очакванията си: не мислете, че първата среща е съдбоносна и сте срещнали бъдещия си съпруг. А, ако сте уморени от напразните срещи, можете да преминете на следващото ниво и да се свържете с  професионалист, който ще ви изготви профил и според него ще ви предложи най-подходящия мъж, с когото да излизате. Точно като по филмите, ще си спестите куп безсмислени срещи, чатове и разговори.

 

Естествено, след раздяла е напълно нормално да ви боли и да страдате. Но е хубаво и да  виждате, че има много надежда за бъдещето. Просто отделете времето, което трябва да излекувате, свържете се със себе си, а след това се върнете в играта. Лесно е!

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

5 начина да изглеждаш по-фотогенично по време на бременност.

Звездите, които са били богати преди да се прославят