in

Как да започнем да се занимаваме с йога

С настъпването на пролетта много от нас си обещават да се погрижат за тялото и душата си. Част от тези обещания често пъти е йогата и плановете за редовни занимания и усвояване на сложни асани, често се сблъскват с проблеми и приключват само с няколко свалени от интернет урока за начинаещи или с 2-3 посещения в най-близкото студио. Как да започнем заниманията така, че да не се откажем?

Занимания вкъщи

Ако не искаме да се окажем най-неопитния участник в уроците по йога, трябва да започнем с практика у дома. Можем да усвоим основните асани, без да се притесняваме от имената им – бакасана, шавасана и пр. Добре е да свалим уроци по хатха-йога и внимателно да следим какво прави инструкторът. Няколко такива домашни практики ще са достатъчни, за да сме наясно искаме ли да се занимаваме с йога или по-подходяща за нас е някоя друга физическа активност.

Създаване на атмосфера

За да бъдат занятията у дома по-ефективни, трябва да създадем подходящите за това условия. Да запалим ароматни свещи или да добавим няколко капки етерично масло в аромалампата, да си пуснем музика за релаксиране и да се постараем в стаята да не проникват странични шумове.

Покупка на екип и килимче

Ако наистина смятаме да се заемем с йога, трябва да се обзаведем с красиви и удобни дрехи и с килимче за занятията. Няма да е излишно и ароматното загряващо масло за шията и кръста.

Избор на преподавател и студио

Преди да започнем сериозните занимания, не е зле да посетим няколко различни студия, за да изберем това, което най-много ни подхожда. Не бива да съжаляваме за изгубеното в търсене време. Важното е да изберем такова място и такъв преподавател, които напълно да подхождат на собствената ни енергетика. Така заниманията ще са истинско удоволствие за душата и тялото.

Поставяне на цели

Занятията по йога научават човек да владее тялото и разума си, да си почива истински и да изхвърля напълно напрежението и негативизма. Ако това не ни е достатъчно, може да си поставим конкретни цели: да се научим да правим стойка на една ръка или да медитираме по един час на ден. Постигнатите резултати мотивират и вдъхновяват, така, че желанието да ходим на заниманията по йога ще се увеличи.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Целунати устни: новият бюти-тренд в грима

Извини се! Полезно е за здравето!