in

Как да заличим белезите?

Всеки има белези и от това къде се намират и как изглеждат зависи цялостното ни самочувствие. Благодарение на грамотна терапия, те могат да бъдат изцяло заличени. Как се възстановява гладката кожа?

Различават се няколко стадия в заздравяването на раните, докато се оформи окончателния белег. Докато той още не е формиран, третирането му със специални гелове и кремове е особено ефективно. Тези средства се нанасят само върху вече зараснала рана с леки масажни движения. Продължителността на това лечение е минимум 3 месеца. Тази терапия е най-ефективна при лечение на белези при деца. Какво да правим, ако кремовете не дават резултати или вече е минало много време от появата на белега?

Един от най-популярните способи за коригиране на неравности от наранявания на кожата е въздействието на селективни лазери. Лазерните процедури показват добри резултати за намаляване размера на най-различни белези. Обикновено лазерът се използва в рамките на комбинирана методика, когато се използват и инжекции. Много рядко, за максимални намаляване на белега се използва само beauty-технология.

Ситуацията не е толкова проста, тъй като наличието на лазерни апарати в клиниките още не означава, че проблемът ще бъде решен качествено. Не винаги апаратите са точно такива, каквито са необходими, а и квалификацията на специалистите не винаги е на висота. Понякога самите лекари отговарят за това лечение. Най-разумното решение е да се обърнем към специализиран център за апаратна дерматология.

Друг метод в борбата с белезите са инжекциите ботокс, които също могат да коригират поразената кожа. Както показват редица изследвания, тази молекула е способна да влияе на различните механизми на междуклетъчно взаимодействие. Списъкът с показания за употреба на ботулиновия токсин от тип А в естетическата медицина се разширява постоянно. Той може да регулира процеса на умиране, на растеж и на размножаване на клетките, като поддържа определен баланс в тъканите. Според предположенията на лекарите, ботулотиксинът може да възпрепятства формирането на хипертофични белези, които са по-високи от повърхността на кожата. Другият ефект от ботокса е отпускането на мускулите и кожата около белега, което не позволява белегът да стане груб и е по-приемлив естетически. В световната медицинска професионална литература се намират примери за използване на инжекции ботокс преди пластични операции с цел подобряване заздравяването на следоперативните белези.


Какво мислите?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Как да се справиш със стреса на работа

Ползите и вредите от студа: как да отслабнем и да си повишим либидото