in

Как да завържем шала си красиво?

През есента шалът е повече за красота, отколкото да топли.

Какви ли не шалчета има всяка жена в гардероба си – различни по форма, цвят и материя. Модата на този популярен аксесоар непрекъснато се променя, като всеки дизайнер се заиграва с формата и размера. В есенно-зимния сезон за 2017 г., присъстват квадратни, триъгълни, кръгли, правоъгълни и дори асиметрични шалове. Този удивително функционален аксесоар помага да се подчертае линията на деколтето и при необходимост да се скрият някои недостатъци, да се добави фирмен акцент или да се наблегне на женствеността.

Съществуват стотици начини да се завърже един шал. Въпреки това, някои от тези начини ще бъдат особено актуални през тази зима. Не се плашете, че ви е необходимо кой знае каква ловкост в ръцете за да завържете шала по красив начин. По-важното е да не се губи неговата функционалност, но все пак шалът трябва да остане ярък акцент в облеклото и да добави индивидуалност на образа.

Можете да завържете шала лесно, ако преди това направите от него стандартна заготовка.

Снуд

Този начин не трябва да се бърка с истинския зимен снуд от топъл шал, в който толкова обичаме да се сгушвам. Коприненият или памучният шал във формата на снуд подхожда на всякакво деколте и всякаква фигура. Той е много актуален както за студените, така и за топлите дни. За създаването на снуд от копринен шал е необходима стандартна правоъгълна форма, която е сгъната на тънка лента. Обвийте я веднъж около шията, като оставите средата на шала да е точно на шията а свободните краища пуснете свободно напред. Вържете ги на обикновен възел.

Гердан

В последно време често можете да видите делови дами с шалче, вместо колие или гердан. Ако навиете заготовката добре и завържете краищата един за друг, ще се получи ефектен аксесоар, който може да замени всеки гердан.

Панделка

Още един популярен начин за завързване на кокетно шалче. Този вариант е идеален при използване на миниатюрен копринен или шифонен шал. Шалчето се навива около оста си на тънка лента, омотава се един път около шията, след което двата края се завързват на два възела. Финалният щрих е разперването на краищата, които създават приятна фльонга. Панделката може да е отпред или отстрани на шията.

Голям кашмирен шал

Ако шалът е квадратен, може да се сгъне на триъгълник и да се наметне върху палтото или пък триъгълната част да се остави отпред в каубойски стил. Този шал отива на всякакви връхни дрехи, но през есента се съчетава добре с пуловери, жилетки и дори с ризи.

Тюрбан

 

Шалът може да стои красиво и върху главата като стилен тюрбан. При малко практика и повече усърдие тюрбанът може да се направи за секунди. За хубав тюрбан е необходим ярък, дълъг и широк не по-малко от 20 сантиметра шал. Средата се поставя на тила, а краищата му се кръстосват на челото, като шалът покрива ушите.

Какво мислите?

-2 points
Upvote Downvote

Total votes: 4

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 25.000000%

Downvotes: 3

Downvotes percentage: 75.000000%

5 начина да държите детето далече от вредните храни

Синди Кроуфорд разкри 5 от тайните за красотата си