in

Как да боядисаш спалнята си, ако искаш да се наспиваш добре

Много променливи допринасят за качеството  на сън, като нивото на стрес и ежедневните физически упражнения. По-малко очевиден и често пренебрегван фактор са цветовете в спалнята, които избираме да използваме. Когато избираш цветове за боядисване на спалнята, първото нещо, което трябва да имаш предвид е температурата. Докато топлите цветове се придвижват към окото и изглеждат по-активни,  създават стимулиращ ефект, който може да ти пречи да спиш спокойно и дълбоко.

От друга страна, хладни цветове – оттенъци на синьо зелено до синьо виолетово, повечето от които са включени в палитрата на сивото –  се отдръпват, което води до по-успокояващ и релаксиращ ефект.

Ако все пак не харесваш студените цветове, меките нюанси на жълто и розово също могат да създадат успокояващ ефект. Ето как да избереш идеални цвят за своята спалня, ако искаш качествен и пълноценен сън.

Придържай се към тъмните тонове

За една секси или романтична спалня най-добре се придържай към тъмни цветове като маслиново, виолетово, флота или въглен. За онези, които искат спалня, създаваща усещане за спокойствие, подходящи са синьо-сивите тонове, или комбинацията на бяла боя с всички бели мебели и спално бельо. Тъй като спалните са предназначени за отмора, стой далеч от високоенергийни цветове като ярко зелени, дълбоки червени или смели тропически нюанси.

 

Използвай цветове с доказан успокояващ ефект

Спалнята трябва да е стая, която е спокойна и щастлива. Огледай се за меки цветови комбинации, като бебешко синьо и шампанско, а след това добави микс от свежи мебели. Независимо от цвета, който избереш, увери се, че това е пастелна  версия на нюанса, така че да не стане прекалено ярко.

Придържай се към класиката

Когато се придържаш към класическите цветове и избягваш тенденциите, имаш свободата да експериментираш след това с различни аксесоари и допълнения като спално бельо, възглавници, свещи…

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Трябва ли да ни плаши епилацията на бикини-зоната?

15 неща, които всяка жена си мисли по време на втория триместър