in

Какво ще забранят на Меган Маркъл след сватбата ѝ с принц Хари

За всички е ясно, че Меган не може да продължи с актьорската си кариера и трябва да се занимава само с благотворителност и други социални дейности. Това и още много други промени в обичайния начин на живот на Меган, ще се променят веднага след сватбата ѝ с принц Хари. Някои от предстоящите забрани за бъдещата херцогиня на Съсекс звучат странно и необяснимо, но са факт за протокола на кралската фамилия. Ето какво още ще бъде забранено на Меган:

1. Не може да играе „Монополи“

Тази забрана е в сила от 2008 г., когато принц Андрю я обявява за прекалено порочна за монарсите.

2. Не може да яде миди

Лекарите съветват членовете на кралското семейство да не ядат миди заради високата вероятност от хранително отравяне или алергична реакция. Не всички кралски особи спазват това правило: принц Чарлз обича тези морски мекотели и те често присъстват на трапезата му.

3. Не трябва открито да изразява политическите си възгледи

Въпреки, че представителите на британската монархия са длъжни да защитават интересите на държавата зад граница, на тях им е забранено да изказват лично мнение по отношение на политиката. Те имат право на глас, но предпочитат да не се възползват от него, смятайки, че това противоречи на конституцията.

4. Не може да се обръща по име към другите членове на кралската фамилия

Кралските особи се наричат само по титла, със „сър“ или „лейди“. Обръщения по име се допускат само в лични разговори.

5. Не може да раздава автографи

Като всички актьори, Меган Маркъл е свикнала да раздава автографи навсякъде, дори на улицата. Е, това вече е забранено, понеже членовете на кралската фамилия не поставят подписите си никъде, освен върху официални документи.

6. Не може да носи дрехи, които не съответстват на кралския дрескод

Меган трябва да забрави за дълбоките деколтета и мини – роклите, които тя обича. След сватбата, тя може да си позволи да бъде единствено елегантна. Разрешено е да открива раменете си само с вечерен тоалет и то в съчетание с дълги ръкавици. Минималната дължина на полата е до коляното. Дамите винаги са с чорапи и с не много висок ток на обувките. На официални мероприятия косата се събира в кок, а гримът е сдържан. При избор на бижута се следва правилото на минимализма.

7. Не може да носи палто от естествен косъм

Крал Едуард III въвежда тази забрана за всички представители на кралската фамилия. Тя не се отнася, обаче, за кожените шапки и яки.

8. Не може да пътува без черна рокля в багажа

Това правило трябва да се спазва от всички членове на фамилията в случай, че по време на пътуването някой от роднините умре и се наложи да се облече траур.

9. Не може да използва ярък лак за нокти

Маникюрът на съпругата на принца трябва да е сдържан, в естествена цветова гама. Допуска се средна дължина на ноктите.

10. Не трябва да произнася определени думи

Аристократите следят за речта си и в нея не присъстват безобидни думи като: парфюм, дневна стая, диван, татко, шик, вътрешен двор, моля за извинение и тоалетна.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

3 варианта за ефектно боядисване на косата през зимата

Нуждаете се от палто? Вижте последния хит!