in

Какво трябва да знаете за храната на вашето дете?

Едно от многото важни задължения като родител е да наблюдавате вашето малко дете, когато приема нова храна за първи път. Но ако ги храните с бебешка храна в бурканчета, вероятно никога не бихте очаквали, че това може да е токсично.

Това е последната причина за тревога, след като новият доклад на Environmental Defense Fund (Фонда за опазване на околната среда) отбеляза съответното количество бебешка храна, съдържаща откриваеми нива на олово.

Проучването оценява 11 години данни от администрацията по храните и лекарствата (от 2003г. до 2013г.) и открива олово в 20% от пробите за бебешки храни в сравнение с 14% от другите храни. Соковете от грозде и ябълки, сладките картофи и морковите, както и бисквитките за зъби са често срещани нарушители.

Това е тревожно, без съмнение. „Ние се притесняваме за оловото, защото това е мощен невротоксин“, казва Карен Фратънтони, педиатър в Детска национална здравна система. Това е особено вредно за малките деца, които растат и се развиват. Излагането на олово може да доведе до по-голяма вероятност от поведенчески проблеми и увреждания при ученето, и засяга техните сърдечно-съдови, имунни и ендокринни системи. Според Centers for Disease Control and Prevention (Центровете за контрол и превенция на заболяванията), количеството излагане на олово не е безопасно.

Все пак не е нужно да изхвърляте всички бебешки храни от шкафa си. Докладът не е окончателен, но издава звук на аларма. Не се знае какво може да бъде уникално за детската храна и също не е ясно кои марки биха анализирани в доклада.

„Съветът ми към родителите остава същият: хранете децата си с разнообразна храна и се придържайте към пресни храни, когато можете“, казва Франтънтони. Това не само осигурява богат набор от хранителни вещества, от които се нуждаят, но и минимизира излагането на замърсители.

Ако сте загрижени, се обърнете към брандовете, от които пазарувате и ги попитайте какво правят, за да избегнат употребата на олово в бебешката храна.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Отърви се от нещата, които саботират връзката ти без дори да го осъзнаваш

Криско тотално променя живота си. Вижте коя е причината!