in

Какво представлява австралийският маникюр и защо всички го правят?

Отдавна сме свикнали с френския маникюр, познати са ни европейски и бразилски, но абсолютно разпространение в момента има австралийският маникюр. Как се прави и какво го отличава от останалите?

Кутикулите се изпилват

Това е главното различие на австралийския маникюр. Отначало кутикулата се повдига с метален инструмент, а после се изпилва със специална мека пиличка. Специалистите твърдят, че така растежът се забавя. Майсторите се познават по това, че никога не отделят излишното и не повреждат нокътя. Процедурата е много по безопасна и травматична, тъй като няма начин да се появи порязване или инфекция. Използват се само еднократни пили, които са направени от най-добрия в света японски абразив, който деликатно отделя мъртвата кожа и подобрява кръвообращението в тази зона.

Маникюрът се прави без вода

Ръцете не се топят във ваничка, защото не е нужно да се размеква кожата за изпилване. Това е чудесна новина за всички жени, които се изнервят от водната процедура. Когато кутикулата се изпили на сухо, ръцете изглеждат поддържани много по-дълго време, а периодите между посещенията при маникюрист се удължават. За поддържане на ефекта от австралийския маникюр може да се използва специална пиличка-гъба, която деликатно отстранява вроговените частици и позволява свежият вид на маникюра да се съхрани за по-дълъг срок.

Маникюристите работят с черни ръкавици

Възможно е тази традиция да е дошла от австралийската марка Christina Fitzherald, която специализира точно с маникюр без вода, а черните ръкавици на маникюристите са част от общия стил. Няма никакви медицински причини за черните ръкавици, те просто изглеждат стилно и не се правят асоциации с ръкавиците на лекарите в поликлиниката.

SPA – масаж

След завършване на маникюра, задължително се прави SPA-масаж на ръцете. Благодарение на овлажняващия комплекс, кутикулата омеква, забавя се растежа ?, а кожата става по-мека и еластична. Ако сте ограничени във времето, процедурата може да се съвмести с подстригване или боядисване на косата.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Анджелина Джоли се забърка в нов скандал

Рибата ще ви спаси от артрит