in

Какво прави една връзка успешна? 6 признака на щастливите двойки

Влюбването  е нещо страхотно, но какво ще кажете за любов, която трае цял живот? За да постигнете това с любимия,  от решаващо значение е да зададете въпроса: Какво кара връзката да работи? За да бъдем абсолютно честни, нещата, които могат да бъдат катализатори в началото на вашето пътуване (физическо привличане, дребни разговори, сходни интереси) девет от 10 не са нещата, които ви държат заедно в дългосрочен план. Една наистина любяща връзка изисква много неща, едното от които е чудесно партньорство.

Това изисква себеотрицание, поставяйки чуждите нужди на първо място, което е само един сигурен знак за здрава двойка. Но отговора на въпроса е, че отношенията изискват работа и винаги можете да намерите начини да подобрите връзката си. Взаимоотношенията, които работят, са тези, върху които се работи.Така че, ако не сте добре запознати във всички тези ключови области, всичко, от което се нуждаете, е да положите малко усилия. По-долу сме отбелязали шестте знака, че сте в успешна връзка.

 

  1. Вие винаги сте честни.

Животът е труден, а за да бъдете наистина щастливи, добре е да не преминавате през него сами. Да имате партньор създава буфер между вас и трудностите на света. Нуждаете се от някого, на когото можете да кажете най-дълбоките, най-тъмните си тайни. Също така трябва да се чувствате така, сякаш може да сте отворени и да можете да споделите всичко с този човек, без значение колко трудна е темата или ситуацията. И усещането трябва да присъства и от двете страни.

 

  1. Вие комуникирате добре.

Вече засегнахме някои общи комуникационни проблеми в отношенията, но има един, който е ключов за добрите отношения – комуникацията. В крайна сметка искаме да бъдем чути и разбрани.  Добрата новина е, че само един човек трябва да бъде експерт-комуникатор във взаимоотношенията, така че да сте сигурни, че комуникирате добре.

 

  1. Имате собствен живот.

Някои от най-успешните отношения, включват двама души, които са щастливи в собствения си живот и дори по-щастливи, когато са заедно. Като имате работни места, приятелства и страсти и ги преследвате сами, все още имате значително чувство за себе си. Когато нямате собствени дейности и въртите живота си около партньора си, ще окажете прекалено голям натиск върху тях и вашите взаимоотношения. Взаимната зависимост означава, че имате време за себе си, както и за времето заедно. Ключът е в намирането на точния баланс. С малко опит ще го откриете.

 

  1. Имате подобни цели в живота.

Вие и двамата знаете какво искате от живота, какви са вашите общи цели, какво искате да постигнете в живота и сте твърдо ангажирани да постигнете тези резултати заедно.

 

  1. Вие прекарвате времето си заедно по правилния начин.

Двойката, която прекарва реално време заедно, има способността да подобри връзката си на по-дълбоко ниво (и тук не говорим за седене на дивана, докато сте на телефоните си). Участието в развлекателни дейности с партньор е важно за повишаване на комуникацията, за определяне на ролите и за увеличаване на брачното удовлетворение, когато удовлетворението от свободното време е високо, или когато партньорите са с положителна нагласа  и имат силни социални умения. И когато обичате да прекарвате време заедно, вие искате да сте около това същество дори повече (сигурен знак сте с подходящия човек).

 

  1. Вие оставате позитивни.

Животът има тази възможност да хвърля гаечен ключ във вашите планове от време на време, така че позитивността е ключова. Можете да контролирате поведението си и дори настроенията си, когато е необходимо, и да имате любящ партньор, който е готов да бъде там за вас, дори когато преминавате през труден момент.

 

Сега, когато знаете какво прави връзката да работи, можете да оцените тези качества с партньора си и да решите кои области може да се нуждаят от малко повече внимание. И се забавлявайте заедно. Това е едно от най-важните неща.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 50.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 50.000000%

Роднини на Меган Маркъл смятат да попречат на сватбата ѝ с принца

Как да разпознаем и какво да правим при отравяне?