in

Какво още можем да измием в съдомиялната?

В съдомиялната можем да мием и други неща, освен съдове. Тя може да поеме и да измие идеално най-различни предмети, при това в големи количества. Преди да сложите нещо в нея, обаче, убедете се, че няма да се разлепи или да се повреди по друг начин от високата температура и водата. Внимателно прочетете етикетите, от които ще разберете характеристиките на вещите. Ако няма етикети – информацията се намира интернет. Не слагайте силно замърсени предмети, например такива с пясък или с цели парчета кал.

Какво можете да сложите в съдомиялната? Играчки! Всички знаят, че играчките трябва периодично да се мият и да се дезинфекцират. Без никакъв проблем можете да сложите в машината всички гумени играчки, като малките детайли трябва да поставите в торбички за пране.

В съдомиялната се мият силиконовите форми и съдове за сладкиши, формички за лед и други пластмасови предмети, статуетки, вази, инструменти, гребени, четки за гримиране, спортен инвентар. Добре се изпират парцалите и гъбите за почистване. По този начин можете да почистите филтрите на абсорбатора, на овлажнителя и на прахосмукачката. В съдомиялната машина можете да измиете плажните чехли и други гумени обувки и текстил, ако сте сигурни, че няма да се разлепят.

За какво още можете да използвате съдомиялната? За бейзболни и други шапки, за абажури и плафони на осветителни тела, каишки на кучета, ключове и какво ли още не. Ако искате да изпечете картофи с кората или други зеленчуци, но не ви се мият на мивката – пуснете ги в съдомиялната без препарат.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Мъже от които задължително трябва да се пазиш? Ето 4 основни типа:

Страхувате се от самолет? Ето 5 съвета за справяне с аерофобията