in

Какво да облечем на делова среща?

Ако се вярва на Карнеги, има три неща, които оказват най-голямо влияние на хората. Това са смелите идеи, позитивното изражение на лицето и правилното облекло. Какво е правилното облекло за бизнес-разговор?

Цвят: Цветът на костюма за делова среща трябва да е спокоен и сдържан. Черно-сивата гама е безпогрешен вариант, но далече не е единствен. Класическият делови цвят трябва да се разнообразява с благородно бордо, с отенъци на бежово и дори с малко лекомисленото розово. Главното при избора на цвят е умереността и умението да се поставят акценти.

Кройка: При избора на тоалет за работна среща е по-добре да забравим за ресните, къдрите и воланите. Образът, който се стремим да създадем трябва да ни допълва и да подчертава нашата индивидуалност. Дрехите не трябва да разсейват събеседника от главното. Най-добре е да изберем дрехи със семпли силуети, без авангардни кройки и прекален сексапил. Най-уместни са дългите под коляното рокли със строго сако, пола-молив или прав панталон.

Аксесоари: Часовникът е визитна картичка както за мъжете, така и за жените. Броят на часовниците, както и на обувките, никога не е достатъчен. Дължината на ръкава не трябва да закрива часовника, като това ще помогне и да следим за продължителността на срещата. Кожата на каишката на часовника трябва да хармонира с чантата, а металната верижка – с бижутата. Що се отнася до чантата, тя трябва да е лаконична, достатъчно голяма, но и красива.

Предложение 1 – Романтика

Светло бежовото и всичките му варианти може да се нарече класика на деловия стил. Total Look палитрата на този цвят не изглежда толкова формално и строго като традиционните костюми в офис-стил. Общият вид може да се допълни с бяла чанта и обувки на тънък ток. Часовникът е със светла кожена каишка.

Предложение 2 – Класика

Класическата формула от бяла риза и черна пола може да се разиграе с интересни кройки и на двете части на ансамбъла. Дори стандартните обувки на дебел устойчив ток могат да се заменят с такива тънък ток.

Предложение 3 – Минимализъм

Костюмът в мъжки стил не трябва задължително да е излят по фигурата. В момента са много модерни дрехите oversize, които при правилно съчетаване подчертават женствеността не по-зле от малката черна рокля. Предложението е подходящо за почитателките на строгия стил и минимализма: сив костюм, допълнен от строги обувки и изчистена, но впечатляваща чанта. И не забравяйте часовника!

Предложение 4 – Черен Total Look

Черното никога няма да излезе от мода, колкото и дизайнерите да пропагандират други цветове. Черният Total Look ще каже на събеседника ни, че сме сдържани, изтънчени и уверени в себе си. Ключовият компонент в комплекта е идеалната малка черна рокля, около която може да се построи всякакъв образ. На такава рокля отиват обувки на екстремно висок ток и ефектни украшения.

Предложение 5 – Ретро

Деловият стил означава строгост и сдържаност на облеклото. Това, обаче, не означава, че пътят за експерименти е затворен. Винаги можем да се отклоним малко в ретро-посока и да пробваме винтидж-цветове и силуети. Това, което трябва да запомним, е задължителния минимализъм.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

С какво натуралната козметика може да е опасна?

Можем ли да пием лекарства с изтекъл срок?