in

Какви са преимуществата на видеоигрите?

Във времето, когато на видеоигрите се приписват такива недостатъци като пристрастяване, затлъстяване, социална изолация и агресия, съществуват и много позитиви за хората, избрали това занимание. Според някои данни децата, играещи видеоигри подобряват логическото си мислене, литературните познания и социалните си навици. Много изследователи са показали, че видеоигрите имат положително действие върху възприятията, паметта, вниманието и способността за взимане на решение.

Индустрията с този вид игри се развива с всяка следваща година. Децата израства с игри за компютър, смартфон и конзоли. Обучаващите игри се разработват като имитация на реалния живот и дават положителни резултати. В днешно време игрите са неотменна част от нашата култура. Добрата новина е, че игрите предлагат много пътища за подобряване на здравето и повишаване на познавателните способности. В последно време видеоигрите са значително подобрени и това се отнася не само за сюжетната линия, но и за качествата на изпитанията, които играчът трябва да преодолее. Игрите са с интересен и завършен сюжет и насилието е много по-малко. Ето някои от основните преимущества за играчите.

1. Решаване на логически задачи и социални проблеми

Болшинството видеоигри за предназначени за деца и са ориентирани към решаване на главоблъсканици и други задачи за много кратък срок от време. Angry Birds, Cut the Rope и Incredible Machine са много полезни за децата. Такива игри изискват от играчите общ поглед върху елементите и бързи действия. Независимо от пола на детето, видеоигрите помагат да се формира творческа личност от ранна възраст.

 

2. Подобряване на четенето и математическите навици

По правило, игрите изискват следване на инструкциите, на сюжетната линия и търсене на информация. В игрите, които включват в себе си управление на ресурси, използването на количествен анализ е важно. Болшинството игри развиват логиката и подбуждат играча да взима решения, да решава проблеми и да разпознава образи. Ограничените сесии на игрите са свързани с концентрация на вниманието и развиването на пространствени навици.

3. Развиване на фината моторика и пространственото мислене

Болшинството събития в играта за свързани с нива и персонажи, които се променят с изменението на сюжетната линия. Важното е детето да се научи да следи местоположението, посоката, скоростта на персонажа и неговата цел. Интерпретацията на мозъка и реакцията на движенията трябва да са правилно координирани за евентуалния успех на мисията. Усвоявайки всички тези аспекти, децата взимат решения по-бързо.

 

4. Работа в отбор

Много от игрите допускат участие на няколко играчи едновременно и това е свързано с тяхната координация. При този тип игри индивидуалните навици имат огромно значение за общия успех на екипа. Така децата усвояват навици за отборна работа, които след това прилагат и в клас.

5. Повишаване на самооценката и увереността в собствените възможности.

Игрите са разработени с различни нива на сложност. Според това как детето се справя с базовите нива зависи колко бързо ще премине на следващо ниво. Децата не се боят да грешат, защото знаят, че могат да опитват отново и отново. Когато такава ситуация се съпостави с реалния живот, те ще са готови да поемат повече рискове. Не са толкова лоши и игрите с насилие, защото развиват мъжките качества на децата и ги правят по-уверени във всички сфери на живота.

Извод: Както вече казахме, видеоигрите способстват не токова за концентрация, колкото тренират паметта. Всички тези аспекти могат да бъдат подобрени от ранна възраст, ако децата играят самостоятелно или в отбор.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

5 храни, които задължително да имаш в хладилника си

Фики има в репертоара си редица чуждестранни песни! Вижте подробности!