in

Какви опасности крие дамската ни чанта?

Какво разнасяме в чантата си, без дори да подозираме? Как да защитим себе си от собствените си вещи? При микробиологическо изследване на дамска чанта се откриват микроорганизми, способни сериозно да навредят на здравето ни:

1. Гъбички

Остатъците от храна в чантата са среда за обитаване на плесени. Гъбичките са способни да се заселят в устната кухина, в носоглътката и да предизвикат трудни за лечение възпаления. Гъбичките са един от най-разпространените алергени. Плесента от дамската чанта може да се пренесе в кухнята, върху продуктите или съдовете. Спомнете си последния път, когато видяхте в чантата си солета, бисквита или обелен бонбон.

2. Стрептококи

Старата козметика е развъдник на микроби. Тя съдържа мазнина и частици от кожата, защото често е в досег с нея. Стрептококите предизвикват тежки ангини, които могат да доведат до още по-сериозни заболявания.

3. Ентерококи

Мобилният телефон се явява място за размножаване на ентерококи, предизвикващи ентероколит и дори възпаление на вътрешната обвивка на сърцето. Енетерококите се озовават по телефона чрез мръсни ръце.

Какво да правим?

  • Има различни спрейове, с които телефонът може да се обработва. Това трябва да се прави редовно – най-добре всеки ден. Ръцете също често трябва да се почистват с антисептици във вид на салфетки или спрей.

  • Старите козметични чантички и несесери трябва редовно да се перат или да се почистват с антисептична салфетка. В най-добрия вариант – често да се сменят с нови.

  • Преди използване на червилото, леко го забършете със салфетка.

  • За да се избегне размножаването на гъбички в чантата, тя се обръща наобратно и се обработва с антисептик. Редовното пране на дамските чанти също помага да се премахне плесента, особено по шевовете.

  • Не бива дамската чанта да се оставя на пода. Ако няма закачалка, използвайте специална такава, която можете винаги да носите в чантата си. У дома, чантата трябва също да се закачи, а да не се оставя върху масата.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Как да станеш интересна на мъжа си?

5 начина да намериш баланс между работата и живота