in

Кажи здравей на лятото: 4 начина да освежиш дома си за лятото

Докато  все още може да ти е пролетно, горещите летни дни са само на няколко седмици разстояние. В подготовката за посрещане на най-дългите дни от годината  започваш да обновяваш гардероба си, прическата си и дори начина си на хранене. А защо да не вкараш малко летен полъх и в дома си. Това може лесно и бързо да стане само с няколко стъпки.

Целта? Меки палитри, вдъхновени от природата и декорирани с фигурки от  керамични материали, текстурирани парчета като дебели тъкани килими и акценти от естествени елементи като дърво, ратан и малахит създават спокоен оазис на топлината и влажността. Да не говорим, че тези съвети  носят въздух с лек летен бриз – това, за което нямаш търпение от както минаха Коледните и новогодишните празници.

Ето как да преминеш към новия сезон с лекота!

Запали пещта

Един от най-лесните и най-зашеметяващите начини да се донесе лятото в дома е чрез вграждане на керамика, плочки и керамични изделия. За кухнята, това са  абсолютно великолепни, но забележително издръжливи посуда и други продукти, свързани с готвенето. За облицовки или подове, избери зашеметяващите марокански теракот  пълен с красиви несъвършенства в много различни нюанси. Всички тези елементи незабавно дават на къщата ръчно изработена естествена естетика.

 

Лен навсякъде

Свеж и елегантен трик, за да освежиш пространството през лятото, е да поставите бели ленени покривки върху всичко. Той придава елегантност на стаята Ако това ти се струва по-сложна промяна, направи следното: сдобий се с ленена покривка, която да украсява масата ти за хранене. Добавянето на спално бельо, изработено от естествени влакна, носи най-простата форма на земност в дома ти по функционален начин.

Зеленото е добро

Включването на зеленина е най-простият и лесен начин да приветстваш лятото и да го поканиш в дома си официално. Ако не можеш да се грижиш за растения, не се тревожи. Избирането на клон от евкалипт и поставянето му в прост стъклен буркан може да преобрази  пространството за миг. Това безпроблемно растение може да издържи много повече дни, отколкото цветята, закупени от магазина, и простотата му го прави идеалният център за следващото лятно парти. Преместването  на растенията в сезонно подходящи съдове също е начин да се освежат, без да се променят изцяло.

Тъкани и плетеници

Нищо не казва лято като тъкани текстури, било то плетени столове на верандата или ратанови столове в слънчева стая.  Те създават усещането за вечно лято и екзотично място, на което да развихриш мечтите си, някой слънчев остров, например.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Диета за здраво сърце

Три признака, че тялото ти се нуждае от повече въглехидрати